30. 4. 2022, 12:30 | Vir: STA

Na Rožniku bo po dveh letih spet VESELO!

Bobo

Predprvomajsko kresovanje se znova vrača na priljubljeni ljubljanski hrib! Vas zanima, kaj vse se bo letos ne njem dogajalo? 

Na predvečer praznika dela bo na ljubljanskem Rožniku potekala tradicionalna sindikalna prireditev. Dogajanje se bo začelo ob 19.30 s koncertom skupine J&B. Tradicionalni kres bo zagorel ob 22. uri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrej Bratigin (@koalacomesback)

Zbrane bodo na prireditvi nagovorili sindikalni predstavniki. Ob 21.30, torej pol ure pred prižigom kresa, bodo obiskovalce nagovorili predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkič, predsednik Pergama Jakob Počivavšek in generalni sekretar Konfederacije sindikatov javnega sektorja (KSJS) Bojan Hribar.  

Po prižigu kresa bo sledila zabava s skupino Rock Partyzani.

Nedeljski nagovor ljubljanskega župana

Praznično dogajanje se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, na 1. maj. Ob 10.30 se bo pod vodstvom dramskih igralcev Klare Kastelec in Tadeja Piška začela proslava, v okviru katere bodo nastopili tolkalistka Petra Vidmar, Litostrojska pihalna godba in Partizanski pevski zbor. Prisotne bo nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković.

Twitter

Proslavi pa bo sledil nastop skupine Rock'n'band.

Na predvečer praznika dela bodo medtem tradicionalni kresovi zagoreli tudi drugod po državi, organizirane prireditve pred prvim majem pa bodo med drugim tudi v Kopru, na Ptuju in v Gornji Radgoni. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol