9. 6. 2022, 17:53 | Vir: STA

Na tem območju se je sprožilo več plazov, odneslo tudi del cestišča

Facebook/Prostovoljno gasilsko društvo Kamnica

"Krajane pozivamo naj se ne zadržujejo na območju mehkih tal ter zemeljskih razpok ter spremljajo dogajanje zemlje okoli hiš," so zapisali gasilci.

Po neurjih, ki so se v zadnjih dneh pojavljala po vsej državi razen na Primorskem, uprava za zaščito in reševanje zdaj poroča o več plazovih, udorih, zdrsih in podorih zemljin in kamnin. Na območju Maribora so se plazovi sprožili na treh mestih.

Ogroža stanovanjsko zgradbo

Zemeljski plaz je zjutraj poškodoval cesto v naselju Rešpoh-del v občini Maribor. Gasilci Gasilske brigade Maribor in prostovoljskega gasilskega društva Kamnica so plaz pokrili z folijo.

Facebook/Prostovoljno gasilsko društvo Kamnica

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kamnica so intervenirali tudi v Kamniški Grabi v Bresternici, kjer je zjutraj prišlo do plazenja. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje zemeljski plaz na površini približno 120 kvadratnih metrov ogroža stanovanjsko stavbo. Gasilci so plaz pokrili.

Facebook/Prostovoljno gasilsko društvo Kamnica

V vasici Gaj nad Mariborom se je zemeljski plaz sprožil dvakrat in odnesel del cestišča. Gasilci javnega zavoda gasilske brigade Maribor so s folijo pokrili plaz, plazovito območje zavarovali in ga začasno sanirali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.