8. 6. 2022, 20:55 | Vir: STA

Na zboru članstva LMŠ brez presenečenj, kaj sledi?

Bobo

Zbor članstva LMŠ je na glasovanju s 97 odstotki glasov podprl predlog za pripojitev k stranki Gibanje Svoboda. Do kdaj bi se lahko pridružila še stranka SAB?

Izvršni odbor LMŠ je pobudo za pripojitev h Gibanju Svoboda podprl 12. maja, teden pozneje pa je o tem razpravljal še svet stranke in odločitev dokončno zdaj potrdil zbor članstva.

Pripojitev h Golobu je tik pred vrati

Z zborom članstva LMŠ so tako stekli še zadnji koraki pred pripojitvijo LMŠ in SAB h Gibanju Svoboda. V SAB bodo o tem odločali na dopisnem kongresu prihodnji teden, med 13. in 15. junijem, z odločitvijo obeh strank pa se bo nato seznanil še kongres stranke Gibanje Svoboda.

Formalno združitev vseh treh strank je pričakovati še do konca meseca, združitveni kongres pa pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

BOBO

Predsednika obeh strank, Marjan Šarec in Alenka Bratušek bosta zasedla tudi ministrska stolčka v 15. slovenski vladi pod vodstvom predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Prvi je že prevzel vodenje ministrstva za obrambo, Bratuškova pa bo po sprejemu novega zakona o vladi prevzela vodenje ministrstva za infrastrukturo, do takrat pa bo na tem resorju zasedla mesto državne sekretarke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord