30. 5. 2022, 23:07 | Vir: STA

Šarec uspešno na poti do obrambnega ministrstva

Profimedia
Marjan Šarec. (foto: Profimedia)

Marjan Šarec.

Odbor državnega zbora za obrambo je ocenil, da je predstavitev kandidata za obrambnega ministra Marjana Šarca primerna. Kdo so še ostali kandidati, ki so bili potrjeni za ministrske stolčke?

Kandidat za ministra za obrambo Marjan Šarec je uspešno prestal zaslišanje pred odborom DZ za obrambo. Da je bila njegova predstavitev ustrezna, je glasovalo 9 poslancev, 5 pa jih je bilo proti.

Šarec: Spremeniti je treba obrambni koncept

Kot poroča RTV Slovenija, je Šarec je v uvodu predstavil vse svoje stike s sistemoma obrambe, pa zaščite in reševanja, ki jih je imel v času županovanja ter vodenja vlade. Z naštevanjem je po lastnih besedah zavrnil kritike, da področja ne pozna.

Ob tem je tudi dejal, da se bo med prvimi nalogami na ministrstvu za obrambo lotil sprememb koncepta obrambne politike. "Dolgo tega smo začrtali osnove, zdaj pa je treba na podlagi dogajanja v svetu, še posebej ruskega napada na Ukrajino, koncept posodobiti," je dejal.

Bobo
Skozi sito parlamentarnega odbora DZ tudi Tatjana Bobnar, in sicer za položaj notranje ministrice.

Skozi sito parlamentarnega odbora DZ tudi Tatjana Bobnar, in sicer za položaj notranje ministrice.

Šestim ministrskim kandidatom odbori DZ prižgali zeleno luč

Pred matičnimi odbori DZ so bili zaslišani tudi kandidati Tanja Fajon za zunanjo ministrico, Sanja Ajanović Hovnik za ministrico za javno upravo, Dominika Švarc Pipan za pravosodno ministrico, Klemen Boštjančič za finančnega ministra, Marjan Šarec za obrambnega ministra in Tatjana Bobnar za notranjo ministrico.

Vsi kandidati so dobili zeleno luč.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.