N. V. | 9. 1. 2023, 16:23

Nad naše kraje prihaja hladnejša fronta: snežilo bo

Žiga Živulović j.r./Bobo

Priča smo spremembi vremena. Se že veselite snežne pošiljke? 

Zime praktično še nismo izkusili, k večjemu smo v tej sezoni priča nenavadno visokim temperaturam. Zaradi neobičajno visokih temperatur za ta čas in odsotnosti padavin se celo slovenska smučišča soočajo s pomanjkanjem snega, nekatera so omejila delovanje. 

Po tem, ko je tiste v visokogorju sneg presenetil že to noč, je zdajšnja vremenska napoved meteorologov z Agencije Republike Slovenije za okolje še bolj spodbudna, čeprav je trenutno po skoraj celi državi dež.

Čeprav bodo padavine v južni in vzhodni Sloveniji vztrajale tudi ponoči, pa je dobra novica, da se bo meja sneženja spustila na okoli 700 metrov nadmorske višine.

Torek

Zjutraj bo v zahodni polovici države sončno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Na vzhodu bo dopoldne še zmerno oblačno, popoldne pa se bo razjasnilo. Ponekod bo pihal severni veter.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, ob morju do 7 stopinje Celzija, najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 stopinje Celzija.

Sreda

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj in dopoldne bo po kotlinah megla. 

Četrtek

V noči na četrtek bo oblačno, proti jutru bodo ponekod kratkotrajne padavine. Čez dan se bo delno razjasnilo.

Prave zime praktično spet ni na vidiku, meteorologi pa opozarjajo, da naj počakamo do konca tedna, saj se lahko napovedi hitro spremenijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol