P.M. | 29. 7. 2022, 17:00

Spet podražitve: bo postalo kosilo v McDonald'su NEDOSTOPNO za povprečnega Slovenca?

Bobo

Proizvajalec ene najbolj okusnih čokolad na svetu je sporočil, da je precej zvišal cene, enako sta storila tudi najbolj znana ameriška proizvajalca hitre hrane in pijače. O kom govorimo?

Ker se podjetja soočajo z večjimi stroški za gorivo in sestavine izdelkov, končne cene, ki jih plačujemo potrošniki iz dneva v dan vse bolj naraščajo.

Švicarski živilski velikan Nestlé, ki med drugim proizvaja tudi zelo priljubljeno čokoladko Kit Kat, je zaradi povišanja stroškov "brez primere" ponovno dvignil cene, so sporočili s sedeža podjetja. Izvršni direktor Mark Schneider je ob tem dejal, da so bila zvišanja cen izvedena "na odgovoren način". Ob tem tudi navajajo, da je vojna Ukrajini pripomogla k nadaljnjemu dvigu stroškov goriva in hrane.

Cene njihovih izdelkov so se v prvi polovici letošnjega leta zvišale za 6,5 ​odstotka.

Podražitve sta ta teden napovedala tudi pri najbolj znani ameriški verigi hitre prehrane McDonald's in pri Coca-Coli.

Profimedia

Niti Mc' krompirček ne bo več to, kar je bil

Tudi ameriški McDonald's je sporočil, da prvič po več kot 14 letih zvišuje ceno svojega cheeseburgerja – v Veliki Britaniji naj bi njegova cena z 99 penijev narasla na 1,19 funta (1,42 evra).

Objava o zgodovinski podražitvi je sledila potem, ko je velikan pijač Coca-Cola za Bloomberg sporočil, da so se njihove svetovne cene v povprečju zvišale za približno 5 odstotkov.

Bomo slovenski mediji v prihodnosti še poročali o vrstah pred Mc Donald'som?

Bomo slovenski mediji v prihodnosti še poročali o vrstah pred Mc Donald'som?

Bobo

Kako se bo porast cel poznala pri slovenskih podružnicah, bomo poročali v prihodnjih dneh.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol