P.M. | 10. 3. 2023, 18:21

Arsenovič o napetostih z Golobom: "Najbolj me je zmotila beseda vrednote"

Milos Vujinovic/Profimedia/fotomontaža

Mariborski župan se je odzval na nedavne premierjeve očitke na predloge občine o podražitvah. Kaj je povedal?

Mariboru se obeta val podražitev, kar je razjezilo številne Mariborčane in tudi predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Izvršni odbor stranke je ob tem tudi ugotovil, da delovanje občinskih oblasti v Mariboru ne ustreza vrednotam njihove stranke in ni v skladu s predvolilnimi obljubami.

Z načrti o koaliciji verjetno ne bo nič

Župan Saša Arsenovič se je na izjavo odzval z naslednjimi besedami: "Najbolj me je zmotila beseda vrednote. Ravno moje vrednote ter vrednote mojih sodelavcev so bile tiste, ki so Maribor popeljale nazaj na razvojno pot in tudi dobile večinsko podporo na volitvah," je bil jasen.

Župan Arsenovič bo težko dobil večino glasov za vse predvidene podražitve.

Župan Arsenovič bo težko dobil večino glasov za vse predvidene podražitve.

STA

Kot navaja Maribor Info, je mariborski župan na aktualnega predsednika vlade naslovil očitek: "Od vsake vlade, ne glede na politično pripadnost predsednika vlade pričakujem, da se bodo svojih obljub izpred enega leta držali – da Maribor ne bo pozabljen. Zanj je najhujša stvar to, da je mariborska občina finančno podhranjena, je tudi izpostavil.

So za reševanje zagat in iskanje kompromisov

Na vprašanje, ali bodo na občini podali predlog za nižje podražitve, je bil Arsenovičev odgovor sledeč: "Vedno sem pripravljen narediti korak nazaj, če lahko potem naredim dva naprej, a s poti razvoja ne bom stopil in upam, da bom na tej poti našel sogovornike vseh političnih strank, tudi Gibanja Svoboda."

Arsenovič pravi, da še ni prejel direktnega Golobovega odziva na prošnjo za dialog.

Arsenovič pravi, da še ni prejel direktnega Golobovega odziva na prošnjo za dialog.

Borut Živulovič/Bobo

"Dopuščam minimalne popravke, a če ne pridemo do podražitev, je s tem stroškom potrebno obremeniti nekega posameznika, saj mestni proračun tega denarja nima – pa ne zaradi projektov, ampak ker mestni proračun temu ni namenjen," je še povedal Arsenovič.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol