29. 5. 2022, 17:20 | Vir: STA

Napovedi se uresničujejo: ponekod nastali večkilometrski zastoji

Promet.si/fotomontaža

Promet je zgoščen tudi na mejnih prehodih. Kje je na vstop v državo treba čakati najdlje?

Promet na cestah iz smeri Hrvaške proti Avstriji ostaja zgoščen. Najdaljša sta zastoja na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke in na štajerski avtocesti med Pesnico in prehodom Šentilj. Na mejnih prehodih za vstop v državo vztrajajo čakalne dobe. V Sečovljah in na Dragonji se čaka več kot dve uri, navaja Prometno-informacijski center.

Večkilometrski zastoji na Gorenjskem in Štajerskem

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg štiri kilometre, pri čemer je za Kranjsko Goro možen izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na štajerski avtocesti med priključkom Maribor sever in prehodom Šentilj proti Avstriji zastoj meri 10 kilometrov. Zastoj je tudi na regionalni cesti Šentilj-mejni prehod Šentilj.

promet.si

Promet zgoščen še ponekod drugod

Upočasnjen promet z zastoji je na posameznih odsekih na primorski avtocesti med Razdrtim in Ljubljano, kjer je treba po podatkih centra računati na dodatne dobre pol ure vožnje

Na cesti Tržič-Ljubelj predor Ljubelj v smeri proti Avstriji zaradi varnosti občasno zapirajo.

Prav tako je promet zgoščen na cesti Jelšane-Ilirska Bistrica, pred delovno zaporo pri Dolenjah pri Jelšanah, ter na hrvaški strani proti mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Sočerga in Jelšane, smer Slovenija.

promet.si

Čakati je treba tudi za vstop v državo

Čakalne dobe so na več mejnih prehodih: Sečovlje in Dragonja (za vstop v državo več kot dve uri); Gruškovje (dve uri); Sočerga, Starod, Obrežje, Jelšane in Zavrč (ena do dve uri); Brezovica pri Gradinu in Slovenska vas (do eno uro); Metlika, Petišovci, Središče ob Dravi in Ormož (do 30 minut).

Do 22. ure velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone.

Do zastojev in čakalnih dob prihaja ob izteku praznikov v Avstriji, Nemčiji, Švici, Nizozemski in Belgiji.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec