Uredništvo | 21. 2. 2024, 08:00

Nataša Pirc Musar, kot je še ne poznate: "Ima gospa predsednica morda minuto časa za svojega sina?"

Žiga Živulovič jr./Bobo

Nataša Pirc Musar ima topel odnos s sinom Maksom in možem Alešem. 

Da je predsednica države Nataša Pirc Musar zelo navezana na moža Aleša in sina Maksa, ni nobena skrivnost. Aleš Musar jo je pri vseh njenih kariernih podvigih podpiral, še preden je zasedla predsedniško mesto, predsednica pa zna povedati tudi, da v kriznih situacijah ravna veliko bolj umirjeno in trezno od nje.

Zakonca se odlično dopolnjujeta že več kot dve desetletji: pravzaprav bosta ravno letos praznovala srebrno, 25. obletnico poroke.

Kako bo ta videti, je Nataša Pirc Musar namignila v zadnjem intervjuju, ki sta ga z možem v tandemu dala za revijo Obrazi.

"Aleš pripravlja presenečenja, tako da ne vem, ali bo vse povedal ... Vsako leto greva za obletnico na večerjo, razen v času covida in predlanskim, ko sva zaradi kampanje to izpustila."

"Najprej bo treba pogledati urnike, ali se bo vse izšlo," je dodal Aleš Musar. "Sem pa že leto prej dal vpisati v Natašin urnik, naj jo ta dan pustijo pri miru ..."

Ne glede na to, ali jima bo uspelo 'uiti' na slavnostno večerjo ali ne: enkrat ena je, da bo to letos malo drugačno ne le zato, ker Nataša Pirc Musar kot predsednica države neizogibno pritegne pozornost povsod, kjer se pojavi, temveč tudi, ker je obvezen del njenega poklica stalno varovanje. Tako jo morajo tudi v intimnih trenutkih, kot je romantična večerja s soprogom, spremljati varnostniki.

Navaditi se, da ima ves čas nekoga ob sebi, je bil pravzaprav najtežji del poklica, priznava. "Je pa olajševalna okoliščina, in sicer da so fantje in eno dekle, ki so ob meni, vrhunski profesionalci. Navadila sem se že, da ne gledam, kje so, ker oni gledajo, kje sem jaz," je dejala za Obraze.

Solze ob selitvi sina?

Novinarka Sonja Javornik je zakonca Musar v pogovoru vprašala tudi, kako se soočata s tem, da se je njun sin Maks že odselil od doma, k svojemu dekletu.

Marko Delbello Ocepek

"Jaz zelo težko. Bo pa letos dopolnil 23 let, tako da je odrasel mož," je bila iskrena, v šali je namignila celo, da je v moževi odsotnosti zaradi tega potočila nekaj solz.

Morda vas zanima tudi:

Maks sicer ni imel težav s tem, da je njegova mama nastopila tako pomembno funkcijo, ravno tako se zaradi tega ni spremenil pogled njegovih prijateljev nanj. Nataša Pirc Musar je dejala le, da opaža, da je začel malo bolj spremljati politiko, poleg tega pa je materin novi naziv tudi hvaležen material za različne šale.

"Ko me zdaj pokliče, se pošali, ali ima gospa predsednica morda minuto časa za svojega sina," je v smehu povedala.

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO