J. Z. | 13. 9. 2022, 15:01

Nataša Pirc Musar nam je zaupala, kako težko je zbrati 5.000 podpisov podpore (in kaj bo počela v prihodnjih dneh)

Aleksandra Saša Prelesnik

Odvetnica, ki si želi postati prva predsednica Slovenije, je po vsej državi prepričevala državljane, da ji namenijo podpis pod kandidaturo. Pri tem ji je pomagalo kar 400 prostovoljcev.

Vsi, ki se želijo 23. oktobra pomeriti na predsedniških volitvah, hitijo s pridobivanjem podpore volivcev. Kandidatki, ki ji javnomnenjske raziskave dobro kažejo, Nataši Pirc Musar je uspelo zbrati dovolj podpisov, da se tudi uradno poda v kampanjo. 

"Zbiranje podpisov je velik logistični izziv za vse, ki se na volitve podajamo kot neodvisni in nestrankarski kandidati. Ampak s 400 prostovoljci, ki sem jim neizmerno hvaležna, da so me podprli, vzeli v službi dopust, se organizirali tako, da so lahko pomagali pri zbiranju podpisov, je bil izjemen človeški, pa tudi prijateljski kapital," je pojasnila za Metropolitan.

Pri zbiranju podpisov ni želela tekmovati z drugimi 

Pravi, da zbiranja podpisov ni vzela kot tekmo "kdo bo prej", temveč je srečevanje in spoznavanje ljudi vseh slovenskih regij postal pomemben del predvolilnih opravil. "Moj cilj je, da me ljudje spoznajo, da se jim predstavim, da stkemo zaupanje. Želim pa si slišati njihove zgodbe, kaj jih veseli, kje vidijo težave," je dodala. 

Zbrani podpisi so prvi, izjemno pomemben korak, da lahko napoved kandidature Nataša Pirc Musar tudi formalizira. "A bomo kljub temu z obiski po Sloveniji nadaljevali. Do volitev je še dovolj časa, da se srečamo z mnogimi, ki verjamejo vame in se nam v tem času ni uspelo ujeti," je napovedala. 

Uradno kandidaturo bo na Državno volilno komisijo po napovedih oddala prihodnji teden. To sta že storila prva kandidata - glasbenik Gregor Bezenšek ml. in nekdanji minister za delo Janez Cigler Kralj.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord