R. K. | 10. 10. 2022, 07:00

Nataša Pirc Musar o legalizaciji konoplje: "Marihuana ni takšno zlo, kot so govorili v starih časih"

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Kandidatka za predsednico je med gostovanjem v podkastu slovenskega raperja podala svoje argumente, zakaj naj bi država legalizirala prepovedano opojno rastlino.

Nataša Pirc Musar se je v enem od medijskih gostovanj v sklopu predvolilne kampanje izrekla tudi o legalizaciji marihuane. Dejala je, da je sama za legalizacijo in navedla svoje razloge, zakaj je takšnega mnenja. Posnetek, ki je izsek iz daljšega gostovanja v pokastu raperja Jana Vaukmana, je zaokrožil na TikToku.

@npircmusar

Legalizacija marihuane?

♬ original sound - Nataša Pirc Musar

Na vprašanje, zakaj podpira legalizacijo marihuane, je Pirc Musarjeva odvrnila, da se ji zdi, da je bilo do danes narejenih že toliko znantvenih študij in raziskav, v katerih je tudi stroka ugotovila, da "marihuana ni takšno zlo, kot so govorili v starih časih".

Več denarja in manj kriminala

Pojasnila je, da je kar nekaj držav že legaliziralo industrijsko konopljo, ki se lahko proizvaja tudi v Sloveniji.

"Naslednji korak je tako imenovana medicinska konoplja, ki blaži določene vrste bolezni."

K temu je dodala, da "ima nekaj držav seveda tudi že legalizacijo marihuane za splošno rabo za odrasle". Države, kjer so legalizirali marihuano, so dobile "pozitiven izplen" na podlagi zmanjšanja črnega trga. Skozi davke se je namreč v državno blagajno prelilo "kar precej nekih prihodkov". V nekaterih državah pa ugotavljajo, da se, odkar ni več preprodaje, zmanjšuje stopnja kriminala.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord