R. K. | 5. 8. 2022, 13:52

Ne boste verjeli: slovenski policisti morajo včasih prijeti tudi za lopato

Bobo/Facebook/Slovenska policija/fotomontaža

Varuhi reda so nedavno priskočili na pomoč nesrečnemu občanu, ki je imel na cesti res veliko smolo.

Da je delo policista odgovorno, vemo vsi. A marsikomu se najbrž niti ne sanja, da morajo predstavniki reda in miru pri svojem delu včasih tudi prijeti za lopato. To dokazuje fotografija, ki jo je na svoji Facebook strani delila Slovenska policija.

Z objavo poželi veliko odobravanja

"Včasih v prometu ne gre vse po načrtih ... takrat moramo na pomoč priskočiti tudi policisti in narediti cesto spet prevozno", so predstavniki slovenske policije zapisali ob fotografiji. Na njej je videti cesto, po kateri so raztresli leseni briketi in tri policiste, ki se trudijo z lopatami pospraviti nered.

V objavi so zapisali tudi, da je bila situacija, ki je očitno nastala na eni od slovenskih cest, hitro rešena. Objava je med uporabniki družbenega omrežja požela veliko odobravanja. 

Aleksandra Saša Prelesnik

"Lesni briketi bodo v peči občana bolj koristni kot na cesti", so se predstavniki slovenske policije še pošalili v svoji objavi.

Novomeški policisti nedavno reševali ježka

To pa ni edini primer, v katerem so se policisti izkazali s svojo nesebično pomočjo. Nedavno so se v Novem mestu odzvali na klic starejšega občana, ki je opazil, da se je v žičnato ograjo zataknil ježek. Ker mu ni mogel pomagati sam in ni vedel, na koga naj se obrne, je poklical na številko 113.

Na kraj so poslali so patruljo, ki je nesrečni živalci priskočila na pomoč. Policistka in policist sta razmaknila ograjo in ježka osvobodila iz smrtonosne pasti. Tudi to akcijo so policisti ovekovečili s fotografijo in jo delili v objavi na Facebook profilu Policijske uprave Novo mesto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.