R. K. | 29. 12. 2022, 18:09

Ste med tistimi, ki nakupujejo v zadnjem trenutku? Glede na delovne čase trgovin to ni najboljša ideja

Profimedia

Trgovine bodo v prazničnih dneh zaprte, po drugačnih delovnih časih pa bodo delovale že pred novim letom.

Leto 2022 se počasi izteka. V novo leto bomo stopili z novim podaljšanim vikendom, ki bo prinesel tudi drugačen režim odprtja trgovin, zato je vse nujne nakupe najbolje opraviti prej. Trgovine bodo zaprte v nedeljo in ponedeljek, skrajšan pa bo tudi delovnik na silvestrovo.  

Letos bosta praznična 1. in 2. januar prišla na nedeljo in ponedeljek, zato bo takrat zaprtih večina trgovin, pa tudi restavracij in kavarn. Nujne potrebščine bo kljub temu še vedno mogoče dobiti na bencinskih črpalkah in v manjših zasebnih trgovinah, ki so običajno odprte tudi ob nedeljah in praznikih.

Profimedia

Do kdaj po nakupih na silvestrovo?

Na silvestrovo bodo Mercatorjeve, Tuševe in Lidlove prodajalne odprte do 18. ure, Sparove in Hoferjeve pa do 17. ure. Le Tuševi prodajalni Planet Koper in Ptuj Puhova bosta delali dlje, prva do 21. ure, druga pa do 20. ure, poroča N1

Spremenjen bo tudi režim poslovanja bank in hranilnic. Te bodo v ponedeljek zaradi praznika ravno tako zaprte.

Tiste poslovalnice, ki so odprte ob sobotah, pa bodo v soboto, 31. decembra, odprte do 12. ure. Poslovalnice, ki se nahajajo v trgovskih centrih bodo odprte v skladu s pogodbenimi zvezami, so še zapisali pri navedenem mediju.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ