23. 5. 2022, 14:59 | Vir: STA

Ne samo Italijani, tudi Madžari podpirajo Goloba

STA

Na sestanku naslednji teden pa naj bi se natančno dogovorili, kako bo sodelovanje potekalo.

Kot kandidata za mandatarja bosta prvaka Gibanja Svoboda Roberta Goloba podprla tudi predstavnika italijanske in madžarske manjšine Felice Žiža in Ferenc Horvath. Tudi sicer si želita sodelovanja z novo vlado, naslednji teden pa naj bi dorekli, kako bo to potekalo, in se dogovorili o morebitnem podpisu dogovora o sodelovanju.

Kot je po posvetu pri predsedniku republike Borutu Pahorju dejal vodja poslanske skupine narodnih skupnosti Žiža, sta predstavnika obeh narodnih skupnostih z Golobom že opravila krajše pogovore o načinu sodelovanja z novo vlado in morebitnih posameznih projektih. 

Predlagajo nadaljevanje projektov

Po njegovih besedah bosta tako predlagala nadaljevanje posameznih projektov, zastavljenih že v preteklem sklicu DZ, ki so ostali še nezaključeni. Nato pa bo veliko odvisno tudi od pripravljenosti tako Goloba kot tudi preostalih koalicijskih partnerjev in posameznih pristojnih ministrov, meni Žiža.

"Naša želja je, da smo vedno zraven in lahko naredimo kaj dobrega za Slovenijo, vse državljanke in državljane, za regijo in skupnost, ki jo predstavljamo," je še poudaril.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel