M.P./STA | 13. 12. 2022, 07:01

Ne spreglejte: vozni red vlakov s številnimi spremembami

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zaradi gradbenih del, ki vplivajo predvsem za notranji promet, naj potniki uporabljajo spletni iskalnik železnic, pravijo na Slovenskih železnicah.

V Slovenskih železnicah je začel veljati nov vozni red vlakov, te pa velja tako v notranjem kot mednarodnem prometu. Nekaj večjih sprememb je letos predvsem v notranjem prometu, zato se je dobro pred potovanji vnaprej pozanimati o odhodih in prihodih.

Nekatere proge dopolnjujejo z nadomestnimi prevozi

Zaradi gradbenih del na progi Ljubljana – Sežana je vozni red razdeljen v dva dela, in sicer:

1. del od 11. 12. 2022 do 3. 9. 2023 

2. del od 4. 9. 2023 do 9. 12. 2023.

Ostajajo nadomestni prevozi med Ljubljano in Logatcem, Divačo in Koprom oz. Buzetom.

Za progo Ljubljana – Kamnik Graben je zaradi rekonstrukcije postaje Domžale izdelan prilagojen vozni red za obdobje od 16. 1. do 27. 3. 2023.

Na spremembe Slovenske železnice opozarjajo tudi na njihovi spletni strani.

Številne nove povezave

Kot je za Radio Slovenija povedal Primož Kokalj iz Slovenskih železnic, je vzpostavljenih 42 novih povezav. "Če seštejemo vse skupaj, bo po progah zapeljalo 52 vlakov, kar sovpada s številko 52 naših novih garnitur," je dodal.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Slovenske železnice so konec septembra prevzele še zadnjega od 52 novih Stadlerjevih vlakov, s čimer so zaključile prvo fazo prenove voznega parka. Generalni direktor Dušan Mes je takrat izpostavil nove nakupe, s katerimi bo na železnicah do konca leta 2024 72 novih potniških garnitur.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol