J. B. | 21. 10. 2022, 12:00

Nedopustna napaka Makedoncev ob obisku Tanje Fajon: poglejte, kakšno zastavo so postavili na mizo

Profimedia

Nekoč sta bili obe državi del Jugoslavije, danes pa imajo naši "nekdanji brati" očitno celo težave s prepoznavanjem slovenske zastave ...

Tanja Fajon, ministrica za zunanje zadeve, se je mudila na uradnem obisku v Severni Makedoniji, kjer jo je gostil minister za zunanje zadeve Bujar Osmani. Obe strani sta nadaljevali z rednim in intenzivnim političnim dialogom med državama, Fajonova pa se je srečala tudi s predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, predsednikom Sobranja Talatom Xhaferijem in podpredsednikom vlade za gospodarske zadeve Fatmirjem Bytyqijem.

Osrednja tema pogovorov med Fajonovo in predstavniki Severne Makedonije je bilo približevanje slednje Evropski uniji, govor je tekel tudi o energetski krizi, splošnih razmerah v regiji in aktualnih mednarodnih temah.

Vse lepo in prav, ne gre dvomiti, da je obisk dosegel svoj namen. Toda kaj, ko se je organizatorjem pripetila nedopustna diplomatska napaka. Ko sta Fajonova in Osmani v pisarni slednjega pozirala fotoreporterjem, sta bili na mizi za njima postavljeni tudi dve zastavici. Ob Osmaniju zastavica Severne Makedonije, ob Fajonovi pa zastavica ... Slovaške! Fajonova je kljub temu pozirala fotografom, se celo prešerno nasmejala in dajala vtis, kot da je nedopustna napaka prav nič ne moti.

Kot so za N1 sporočili na ministrstvu za zunanje zadeve, je Tanja Fajon "seveda opazila in nemudoma opozorila na napačno zastavo". A se je več kot očitno temu navkljub fotografirala ob napačni zastavi. "Za napako se je minister Bujar Osmani osebno opravičil ministrici, sledilo je tudi opravičilo ministrstva za zunanje zadeve Severne Makedonije. Ne glede na protokolarni zdrs je obisk ministrice Fajon v Skopju minil v izjemno prijateljskem in konstruktivnem vzdušju," so dodali na ministrstvu za zunanje zadeve.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol