J. Z. | 25. 8. 2022, 09:53

Nenavaden prizor s slovenskih cest: turist z nespametnim ravnanjem s supom ogrožal druge

Aleksandra Saša Prelesnik/Profimedia/fotomontaža

Kranjski policisti so med opravljanjem svojega dela videli prizor, ki jih je šokiral. Pogumni voznik se je na pot podal z nevarnim tovorom, ki bi lahko kaj hitro povzročil hudo prometno nesrečo. 

Policisti pri svojem delu mnogokrat naletijo na objestne voznike, ki se sploh ne zavedajo, kako zelo nevarno je lahko njihovo nespametno ravnanje.

Takšno izkušnjo so imeli te dni kranjski policisti, ki so na cesti opazili tujca, ki je na strehi prevažal nepritrjen sup. Da ga ne bi odneslo, ga je voznik držal z desno roko.

 

Na Facebooku so s šaljivo objavo opozorili na nevarnost takšnega početja. "Ali ima kdo kontakt od gospoda Thing iz Addams Family, da bi gospodu turistu pomagal držati sup. Vsaka dodatna roka bi prav prišla," so zapisali. 

Nespametno ravnanje je sankcionirano z denarno kaznijo

Kot so dodali na Policijski upravi Kranj, mora biti tovor na vozilu naložen in pritrjen tako, da ne predstavlja nevarnosti ali ovire za druge udeležence.

Zakon sicer določa, da se z globo 120 evrov kaznuje voznik motornega vozila ali skupine vozil, ki opravlja prevoz v nasprotju z zakonskimi določbami. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord