18. 5. 2022, 09:31 | Vir: STA

Nenavadno vreme v naslednjih dneh: kaj nas čaka?

Profimedia

Maj je prinesel višje temperature, kot smo jih vajeni. Razmere so že več kot en teden povsem poletne, v prihodnjih dneh se bo vročina le še stopnjevala. 

K nam prihaja val afriškega zraka, ki bo lahko v petek in soboto predvsem vzhodnemu delu Slovenije prinesel nove majske rekorde. Vroče poletno vreme bo z manjšimi nihanji vztrajalo tudi v prihodnjem tednu, le občasno bodo ozračje osvežile krajevne plohe in nevihte.

Pred novim stopnjevanjem vročine nas je ponoči od severovzhoda prehodno dosegla nekoliko hladnejša in bolj suha zračna masa, zato bodo današnje temperature letnemu času primernejše. Delno jasno bo z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.

V četrtek bo jasno in zbudili se bomo v hladno jutro

Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Goriškem in ob morju okoli 12. V nadaljevanju dneva bosta sonce in šibek jugozahodni veter živo srebro hitro potiskala navzgor in popoldne bo v večjem delu Slovenije spet poletno toplo. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija. Po nižinah bodo temperature le malo nad pet stopinj Celzija.  Zaradi suhega zraka v višinah bo modrina neba zelo izrazita.

Obeti: v petek in soboto bo sončno in vroče, ponekod bo pihal jugozahodni veter. V soboto popoldne bodo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji nastajale nevihte.

Biovreme: vremenska obremenitev bo popustila. Tudi v četrtek bo vremenska obremenitev majhna.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec