9. 12. 2022, 15:33

Izjava Urške Klakočar Zupančič o slovenski policiji je vse pustila odprtih ust: "Opravičujem se ..."

Žiga Živulovič jr./Bobo

V burni razpravi je predsednica državnega zbora podala neposrečeno primerjavo, ki jo je hitro obžalovala.

Kot je znano, notranja ministrica Tatjana Bobnar odhaja iz vlade Roberta Goloba, eno večjih vprašanj v državi pa je trenutno, ali se v slovenski policiji res dogajajo hudi politični pritiski s strani predstavnikov trenutne vlade.

Kadrovskim spremembam ni videti konca

Na temo čistk v slovenski policiji so v Tarči razpravljali Urška Klakočar ZupančičMatjaž HanMatej Tašner VatovecZvone Černač in Matej Tonin. Pod Golobovo vlado, kot je bilo izpostavljeno v oddaji, je bilo do zdaj najmanj 76 kadrovskih sprememb. Ob tem je predsednica državnega zbora zatrjevala, da ne gre za nobeno "čiščenje".

"Trenutna vlada zahteva odgovornost od tistih, ki so ravnali nezakonito, nestrokovno in neetično, in tistih, ki so izvrševali represivno politiko prejšnje vlade," je dejala Klakočar Zupančičeva.

Da je dolžnost policije ravnanje v skladu z ukazi in navodili svojih nadrejenih, ji je na to odgovarjal nekdanji obrambni minister Matej Tonin ter dodal, da Klakočar Zupančičeva ne razume dela policije.

Profimedia

Odgovor, ki ga ni pričakoval

"Gospod Tonin, Adolf Eichmann je tudi skrbel samo za to, da je Jude spravil v vagone ..."  mu je odgovorila predsednica DZ in ga s tem vidno šokirala. Še preden mu je uspelo dati repliko na primerjavo, je Klakočar Župančičeva odgovorila, da ne misli tega.

Žiga Živulovič jr.

Tudi ob koncu oddaje je še enkrat ponovila, da ni mislila tako, kot je predhodno dejala. "Tista primerjava z zloglasno zgodovinsko osebnostjo je neposrečena in se zanjo tudi opravičujem, če je bila narobe razumljena. Želela sem samo povedati, da cilj ne upravičuje sredstev," je dejala z vidnim obžalovanjem za izrečene besede.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol