A. B. | 21. 12. 2022, 10:00

Nepridipravi znova požgali tobogan: na otroško igrišče je bil postavljen na novo

Facebook/PGD Zgornja Šiška

Stanovalci naselja v ljubljanski Šiški se znova vznemirjajo nad tem, kdo uničuje otroško igrišče in podtika požare. 

V polnočnih urah je na Ledarski ulici v Ljubljani, na območju OŠ Koseze, gorel otroški tobogan. Požar so pogasili gasilci PGD Zgornja Šiška in Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade. Na kraju je bila tudi policija.

"Naše društvo je na intervencijo izvozilo z enim vozilom in petimi člani," so sporočili na Facebooku gasilcev Zgornja Šiška. 

Požar letos že večkrat 

Da ne gre za prvi letošnji požar točno tega tobogana, so izpostavili tudi lokalni prebivalci v komentarjih objave. Ena izmed uporabnic je zapisala: "Pa kaj je ljudem? Nov tobogan!"

Avgusta letos so se namreč nepridipravi lotili taistega tobogana. Kot je zapisano v Facebook skupini Koseze UBU, kjer se stanovalci Ulice bratov Učakar redno pogovarjajo o tekočih zadevah in problematikah v naselju, izpostavljajo, da bodo s strani pristojnih potrebne spremembe. "V Kosezah bi bilo res treba nekaj narediti za varnost in proti vedno pogostejšemu vandalizmu," je ob prvem požaru zapisala ena od članic skupine. Na kar jih je nekaj odgovorilo, da bi kamere uspešno rešile ta problem.

Požig tobogana v Kosezah avgusta letos.

Požig tobogana v Kosezah avgusta letos.

M.P.

Zaradi porasta tovrstnih dejanj so nekateri stanovalci kot možnost za preprečevanje vandalizma omenjali tudi nočno sosedsko stražo. Ob prvem dogodku smo se obrnili na pristojno policijsko postajo, ki nam je pojasnila, da je nastala škoda v višini približno 1.500 evrov. 

Nekateri člani skupine na Facebooku medtem menijo, da bi na delu lahko bil celo piroman - požigov v naselju je po njihovih besedah preveč.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol