6. 5. 2022, 18:18 | Vir: STA

Neugodno vreme ni zaustavilo šolarjev in dijakov

Facebook Pohod - Pot ob žici in Tek trojk

V prihodnjih dneh se boste lahko udeležili športnega programa Teka trojk ter kulturnega programa s Partizanskim pevskim zborom in Evo Boto. 

Šolarji in dijaki so se odpravili na pohod po Poti ob žici, ki ga že 64. leto organizirata Mestna občina Ljubljana in Društvo Timing Ljubljana. Drugi dan pohoda se je na trasi okoli Ljubljane sprehajalo in družilo 9465 otrok iz 68 osnovnih in sedmih srednjih šol.

Kakšno je bilo vreme?

Vreme ni bilo najbolj naklonjeno mladim pohodnikom, ki se prireditve udeležujejo vsako leto bolj množično, je pa bilo dovolj prijazno za prijeten sprehod, so navedli. V sončnem vremenu pa se je v četrtek na Pot ob žici podalo 6158 otrok iz 52 enot vrtcev.

Sobota na trasi obeta veliko število pohodnikov, ki bodo dolžino svojega pohoda prilagajali fizični pripravljenosti in kondiciji. Prireditev oziroma udeležba na pohodu je brezplačna, zato se od 6. ure vsakdo lahko odloči in sodeluje v najbolj množičnem rekreativnem dogodku pri nas in stori nekaj za svoje počutje in zdravje.

Nagrade za udeležbo

Za udeležbo se podelijo posebna priznanja: za prehojeno celotno 35-kilometrsko pot podelijo kolajno (na točki, kjer so pohod začeli in končali), za krajši rekreativni pohod pa spominsko značko, ki jo pohodniki do 12. ure prejmejo na Kongresnem trgu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Obštudijske dejavnosti COD UL (@_cod.ul_)

Tam bo v soboto dopoldne potekal športni program Tek trojk in pohodi ter kulturni program s Partizanskim pevskim zborom in Evo Boto.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ