6. 5. 2022, 10:44

Pot ob žici spet takšna, kot jo poznamo

Uredništvo

S pohodom, ki poteka od četrtka do sobote pred 9. majem, Ljubljana slavi svoj največji praznik, praznik zmage. Preverite, katere ceste bodo zaprte.

V četrtek se je na pot podalo okoli 6000 malčkov iz ljubljanskih vrtcev, v petek jim sledijo šolarji, vrhunec pa bo ta največja športno-rekreativna prireditev pri nas doživela v soboto, ko se bodo na pohod podali rekreativci, tekači pa na tek trojk. S Stritarjeve ulice bo startalo kar 605 trojk na 12,5 kilometrov in 76 trojk na 29 kilometrov. Trojk z osnovnih in srednjih šol bo skupaj 415, profesorskih trojk pa 11.

Začetek prireditve je spremljalo sončno in toplo vreme, za naprej je napovedanih nekaj padavin, a ne tako hudih, da se na pot ne bi mogli odpraviti z dežnikom ali pelerino. Tudi organizatorji so sporočili, da bo prireditev izpeljana klub nestanovitnemu vremenu.

Uredništvo

Zaradi prireditve bo tudi letos nekaj sprememb na cestah, zato preverite začasne prometne ureditve, preden se kam odpravite z avtom.

Sklepno dogajanje bo tudi letos na Kongresnem trgu. V kulturnem programu bodo ob 10.30 tradicionalno nastopili pevci Partizanskega pevskega zbora, ob 12. uri pa Eva Boto.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec