STA/P.M. | 7. 4. 2023, 16:04

Cent na cent: toliko denarja so zbrali za boljšo prihodnost naših mladih smučarjev

Bobo

Sredstva bodo razdelili med 25 smučarskih klubov in jim s tem omogočili še boljše pogoje za treninge.

V dobrodelni akciji Petrola, v kateri so njihove stranke donirale "smučarske cente", so zbrali 110.005,91 evra, s čimer bo Smučarska zveza Slovenije (SZS) finančno razbremenila mlade upe ter 25 smučarskim klubom omogočila boljši razvoj.

Zaokrožen znesek nakupa

Z akcijo "smučarski centi" so v Petrolu svojim strankam omogočili, da so lahko med 14. septembrom 2022 in 31. marcem 2023 znesek svojega nakupa na Petrolovih prodajnih mestih zaokrožili navzgor ter tako razliko do naslednjega polnega evra donirali za mlade smučarske upe.

Vse donirane cente svojih strank so nato prišteli k 10.000 evrom, ki so jih za mlade smučarje namenili pri Petrolu, k temu znesku pa dodali še 35.000 evrov, ki so jih prispevali Mastercard in ostali partnerji akcije. Med nedavno končano sezono so s sredstvi že kupili 107 smučarskih vozovnic za celotno sezono, ki so jih razdelili med 74 tekmovalcev in 33 trenerjev.

Del sredstev bodo namenili tudi sofinanciranju plač trenerjev, ki delujejo v medregijskem mladinskem programu sedmih klubov. 

Z roko v roki 

"Veseli nas, da so Petrolove stranke prepoznale dober namen. Že po nekaj dneh spremljanja rezultatov dobrodelne akcije smo vedeli, da smo se pravilno odločili, saj je smučanje zagotovo slovenski nacionalni šport številka ena, mladi športniki pa naša prihodnost," je ob zaključku akcije povedala Mojca Avšič, direktorica marketinga in upravljanja uporabniške izkušnje v Petrolu.

"Izjemno smo hvaležni družbi Petrol, ki že dolgo deli naše vrednote in razume, da je pot do uspeha dolga in težka. Hvaležni smo za močno podporo in izjemen partnerski odnos, ki se odraža tudi pri rezultatih športnic in športnikov na vseh ravneh tekmovanj," je dodal direktor SZS Uroš Zupan.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol