R. K. | 5. 9. 2022, 10:49

Nezaslišan oglas za najem stanovanja: vsak drugi vikend v mesecu ga morate prepustiti lastniku

Profimedia/Twitter/MajaGaspari/fotomontaža

Stanovanje mora po zahtevah lastnika biti prazno tudi med prvomajskimi počitnicami, podnajemnik pa se mora iz njega izseliti, še preden se začne poletna turistična sezona.

Uporabnike Instagrama razburja nenavaden oglas za študentsko stanovanje, ki se je pojavil na enem od spletnih oglasnikov. Objavil ga je najemodajalec, ki v najem ponuja sobo v Kopru. Med drugim zahteva, da podnajemnik stanovanje zapusti vsak drug vikend v mesecu in med prvomajskimi prazniki, saj ga želi takrat uporabljati zase.

Pred turistično sezono se morate izseliti

Oglas ponuja prostorno in svetlo sobo, ki je povezana s kuhinjo, zraven pa spadata še kopalnica in hodnik. Vse to za 450 evrov na mesec. Najemodajalec v besedilu pojasni, da je soba sicer del dvosobnega stanovanja. Če drugo sobo uporablja on sam ali ima stanovanje še kakšnega podnajemnika, ne omeni.

Soba se, kot je na Primorskem že v navadi, oddaja le do 20. junija 2023. Razlog je najbrž začetek poletne sezone, ko je možno stanovanje za še višjo ceno oddajati turistom. 

Bo lastnik stanovanje uporabljal na stroške podnajemnika?

Nekateri uporabniki Instagram profila Domozlom, ki je namenjen neobičajnim in čudaškim oglasom stanovanjskim ogasom, se že sprašujejo, ali bo lastnik vsak drug vikend in med prvomajskimi prazniki stanovanje uporabljal na stroške podnajemnika. Menijo namreč, da se posebne zahteve najemodajalca pri višini najemnine prav nič ne poznajo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord