R. K. | 29. 11. 2022, 10:27

Nihče ni želel delati za 1.500 evrov, zato je priljubljeno gostišče zaprlo vrata

Facebook/Gostišče Gaj/fotomontaža

Čeprav so ponujali plačilo, ki je občutno večje od povprečne slovenske plače, niso mogli dobiti nikogar, ki bi si bil pripravljen nadeti predpasnik.

Zaradi precej nenavadnega razloga svoja vrata zapira eno največjih gostišč v Prekmurju - Gostišče Gaj. Novico so lastniki pred kratkim delili na svojem Facebooku, najbolj pa preseneča dejstvo, da je razlog za zaprtje pomanjkanje delovne sile. In to kljub temu, da so ponujali 1.500 evrov neto plače, je lastnik gostišča Matija Kuzma pojasnil za Sobotainfo.

To je višji znesek od povprečne slovenske plače, ki je letos junija znašala 1.307 evrov.

"Dragi obiskovalci Gostišča Gaj, za nami je ogromno lepih trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj. Tako veselih kot tudi žalostnih, a oboji so del knjige, ki ga piše življenje," so lastniki znanega prekmurskega gostišča zapisali v svoji objavi. Spomnili so, da je gostišče odprlo svoja vrata že leta 1995 in bilo zaradi svoje raznolike ponudbe znano daleč naokoli.

Ponosni na dolgoletno tradicijo

"Trudili smo se ustvariti prijetno atmosfero in ponuditi gostu dobro izkušnjo v celoti. Mnogi od vas ste naš trud prepoznali in nas nagradili s številnimi priporočili ter vnovičnimi obiski," so zapisali in dodali, da je prišel dan, "ko se zjutraj ne bomo srečali ob kavi, malici, kosilu ali rojstnodnevni zabavi". 

Dejali so, da je bil čas, ki so ga preživeli z gosti, edinstven in je bil zanje velik privilegij. "Ponosni smo na dolgoletno tradicijo in pečat, ki smo ga pustili v gostinstvu," so zapisali in zaključili, da bodo letošnji jesenski dnevi drugačni, "saj bodo vrata Gostišča Gaj do nadaljnjega zaprta". 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.