Uredništvo | 6. 10. 2023, 14:58

Nesreča prizadela družini hudo bolnega fantka Oskarja in deklice Nikite: rešujejo ju dobri ljudje z izjemnimi donacijami

Društvo Vilijem Julijan/fotomontaža

Ko Slovenci stopimo skupaj, smo zmožni premikati gore. Čudovita zgodba o dobrosrčnosti številnih Slovencev vam bo brez dvoma ogrela srce ... 

Fantek Oskar in deklica Nikita sta otroka s težko, redko boleznijo, ki so jima poplave zadale zelo hud dodaten udarec. Njunima družinama so deroče vode čez noč vzele vse, Nikitini hišo, Oskarjevi pa poleg hiše tudi celotno kmetijo. Sedaj pa je za obe družini posijal zelo svetel žarek upanja in veselja, v zbiralni akciji Društva Viljem Julijan so s pomočjo dobrih ljudi iz celotne Slovenije zbrali izjemno vsoto, za Oskarja 220.728€ in za Nikito 141.344€.

"Kaj takšnega nisva pričakovala niti v sanjah. To je neverjetno in na vso moč se najlepše zahvaljujeva vsem donatorjem, rešili ste nama življenje, vsakemu tisočkrat in tisočkrat hvala," ob tem pravita Nejc in Urška Zager, starša malega Oskarja. "Ko doživiš takšno katastrofo, potem pa ti ljudje tako mogočno pomagajo, je to nekaj najlepšega in občutkov ob tem se ne da opisati. Najgloblje iz vsega srca se zahvaljujeva čisto vsakemu posebej, ki je za nas namenil donacijo. Hvala, da bomo lahko za Nikito uredili nov dom," pravita Miha in Ivana Pečovnik.

Mali borec Oskar in mala borka Nikita

"Za družini obeh malih borcev smo zbrali prekrasno in zelo visoko vsoto, ki jim bo omogočila, da bodo dobile nov dom. Tega smo resnično neskončno veseli in ob tem se iz vsega srca globoko zahvaljujemo vsem, ki so za družini namenili donacijo," se veseli Gregor Bezenšek, ustanovitelj Društva Viljem Julijan.

"Slovenci ves čas znova in znova dokazujemo, da smo ljudje z zlatim srcem in veliko začetnico. Ob tem se v našem društvu v imenu Oskarjevih staršev še posebej iz srca zahvaljujemo izjemnemu donatorju g. Alešu, ki je za družino sam prispeval kar neverjetnih 100.000€."
 
Deklica Nikita ima težko neozdravljivo redko bolezen, sindrom FOXP1, deroča reka Savinja je njeni družini v Malih Braslovčah poplavila hišo in jo povsem uničila, ob tem pa je staršema ostal samo kredit, ki ga morata odplačati. Nikito in njeno mamo so morali pred naraslo vodo iz hiše gasilci rešiti s čolnom.

Nikito in njeno mamo so morali pred naraslo vodo iz hiše gasilci rešiti s čolnom.

Nikito in njeno mamo so morali pred naraslo vodo iz hiše gasilci rešiti s čolnom.

Društvo Vilijem Julijan

Fantek Oskar se je tudi rodil s hudo redko boleznijo, zaradi katere mora biti priklopljen na aparat za hranjenje. Tudi njegovi 5-članski družini iz Ljubnega ob Savinji sta voda in plaz uničila ne samo hišo, ampak celotno kmetijo. Družina se je pred smrtonosnim plazom, ki je zasul njihovo hišo, rešila zadnji hip, tako da sta starša z otroci zbežala iz hiše po hribu.

Fantek Oskar se je tudi rodil s hudo redko boleznijo.

Fantek Oskar se je tudi rodil s hudo redko boleznijo.

Društvo Vilijem Julijan


 
"Ob vsej nepredstavljivi grozi in tragediji, ki sta jo doživele obe družine, ki sta v hipu ostale praktično brez vsega, pri čemer imata otroke s hudimi zdravstvenimi stanji, so ljudje z vsem srcem zanje stopili skupaj in sedaj bodo lahko ponovno zaživeli, ponovno si bodo lahko ustvarili dom. To je izjemno in resnično smo lahko ponosni na dobrodelnost Slovencev," pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan.
 
V društvu pa tudi srčno vabijo vse ljudi, da 26. oktobra pridejo na tradicionalni veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi, ki bo v Cankarjevem domu v Ljubljani. S koncertom želijo zbrati čim več sredstev za male borce in jim pokazati, da niso sami.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol