M. P. | 11. 9. 2022, 12:15

Nova kralja Ljubljanice sta Čeh in Slovenka!

Ročkanje nad Ljubljanico spominja na adrenalinske posnetke plezanja po skalnih previsih nad morjem.

Nik Bertoncelj

Prestolnica je bila spet prizorišče svojevrstnega športnega dogodka, s številnimi zabavnimi preizkušnjami in tudi s tekmovalnim pridihom. Poglejte nekaj utrinkov!

Obračun svetovnih plezalnih asov je bil spet nad Ljubljanico, zmagovalca šeste izvedbe Triglav The Rock Ljubljana pa sta bila Julija Kruder v ženski in Čeh Martin Stranik v moški konkurenci. 

Medtem so se mnogi rekreativci pridružili plezalnemu dogodku ter ga popestrili s plezanjem po objektih in stavbah v mestu.

Urbano plezanje

Urbano plezanje

Bobo

Merjenje v "ročkanju"

Drugič po letu 2020 so se najboljši v finalnem delu tega revialnega tekmovanja merili nad Ljubljanico. Šlo je za dejansko merjenje v "ročkanju" na "horizontalni steni", ki je bila na spodnji strani tekmovalne ploščadi. Ta je bila dvignjena nad vodno gladino in je visela v zraku, obešena na jeklene vrvi.

Med ženskami je bila v izzivu, kako zgolj z močjo rok, s preprijemanjem, z oprimka na oprimek, premagati razdaljo, ne da bi padel v vodo, najboljša Julija Kruder, druga je bila Katja Debevec, tretja Lucija Tarkuš.

Pri moških je slavil Čeh Martin Stranik, na drugo mesto se je zavihtel Nemec Jan Hojer, čast gostiteljev tekmovanja je na tretjem mestu ubranil Timotej Romšak.

Nik Bertoncelj

Zmagovalec in zmagovalka tega tekmovanja sta vsak prejela ček v višini 1500 evrov. Nastopil je tudi ambasador tega tekmovanja Jernej Kruder, ki mu je spodrsnilo v četrtfinalu, Anže Peharc se je poslovil v polfinalu.

Nik Bertoncelj

Promocija plezanja in zabava

Glavni poudarek dogodka je povezovanje akterjev v športnem plezanju ter promocija le-tega v širši javnosti. Letos se je skoraj sto sodelujočih lahko prvič pomerili tudi na balvanu v zraku. Medtem je tako imenovana "fan cona"  namenjena predsvem tistim, ki se s tem priljubljenim športom šele spoznavajo.

Bobo

Mlajši so lahko tako pod vodstvom izkušenih inštruktorjev plezali po umetni steni, starejšim pa je bil namenjen izziv Dewesoft Kruder Challenge, v katerem so se lahko prezikusili v dveh izzivih, ki imitirata plezalne pogoje in merita moč v rokah in predvsem prstih.

Nik Bertoncelj

Letošnji Triglav the Rock Ljubljana je sicer nekoliko pokvarilo kislo vreme, predvsem je oklestilo nabor vsebin v navijaški coni in zamaknilo izvedbo tekmovanja v ročkanju nad Ljubljanico, obiskovalce pa prikrajšalo tudi za ples zračne akrobatke Tamie Šeme na svili.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ