3. 6. 2022, 22:30

Skoraj bi zamudila! Ste videli, KAKO je nova ministrica za kulturo prišla na prevzem poslov?

Bobo

Vaska Simonitija je na kulturnem ministrstvu nasledila Asta Vrečko, ki je že prej delala na področju kulture. Njen prihod na novo delovno mesto je bil prav poseben. Poglejte!

Strankarski kolega iz Levice, Marko Rusjan, je na Twitterju objavil zanimivo fotografijo. Na njej vidimo novo kulturno ministrico dr. Asto Vrečko, kako se na kolesu pelje proti ljubljanski Maistrovi ulici, kjer je lokacija Ministrstva za kulturo.

Ob posnetku je zapisal: "5 pred dvanajsto".

A bi težko sklepali, ali je ministrica tja hitela v zadnjem trenutku, ali pa za zapisom stoji kak drug pomen. 

Predstavitev vizije za kulturo

Ob prevzemu poslov se je zahvalila odhajajočemu ministru dr. Vasku Simonitiju za primopredajni zapisnik. Ob tem je predstavila vizijo vodenja resorja in napovedala "strateško usmerjeno kulturno politiko".

S Simonitijem sta govorila o odprtih zadevah in projektih, ki jih je treba nadaljevati. Sem denimo sodijo projekti, vezani na ohranjanje kulturne dediščine in kohezijska sredstva.

Napovedala je, da si bo kot ministrica prizadevala za izgradnjo razvojne, sodobne in vključujoče kulturne politike, ureditev področja medijev in samozaposlenih ter krepitev sistemskega vlaganja v kulturo.

V tem mandatu bodo delali drugače

Sogovornika sta se strinjala, da se v nekaterih stvareh ne strinjata. Nova ministrica je ob tem dejala: "Naš načrt in cilj sta, da kulturo ponovno postavimo na dnevni red slovenske politike in ji namenimo podporo, ki si jo zasluži."

Bobo

Odhajajoči minister Simonitti je novi ministrici zaželel uspešen mandat.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord