3. 6. 2022, 07:00

Je tudi vam v oko padlo TO sporočilo prve skupne fotografije?

Bobo

https://www.zurnal24.si/vizita-za-zivali/novice/tega-o-mackah-niste-vedeli-286360Vedri in nasmejani so zaprisegli na prvi junijski dan, a dobri opazovalci so takoj izpostavili nekaj zelo zanimivega. Preverite, ali se strinjate z njimi!

Potem ko so poslanci in poslanke na izredni seji potrdili novo ministrsko ekipo, je prišel čas za skupinski portret. 

Poslanci državnega zbora so s 53 glasovi za in 28 proti potrdili ministrsko ekipo nove vlade, ki jo bo vodil predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob. 15. slovensko vlado bodo sestavljale stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica.

Zbrani drug ob drugem so se novi slovenski ministri in ministrice nasmihali in pozirali za posnetek, na katerem bodo ovekovečeni za vse prihodnje čase. Temeljiti opazovalci pa so takoj po objavi fotografije opazili nekaj zanimivosti.

Kaj jim je padlo v oči?

To, da gre za po spolu zelo "mešano ekipo", je znano, saj je Robert Golob že predhodno govoril o največji zastopanosti žensk doslej. Tako imamo v 17-članski vladi sedem ministric in deset ministrov.

A kot pravijo uporabniki na Twitterju, gre pri novi vladi za "kvantni preskok" v smislu barvitosti nove ekipe!

Človeka se sicer ne sodi po obleki. A že od nekdaj velja, da barve - sploh v tako formalnem prostoru, kot je državni zbor - lahko s seboj nosijo sporočilo o optimizmu in energičnosti.

K temu brez dvoma prispeva ženski del Golobove ekipe, ki bo v državni zbor tudi v bodoče zagotovo vnesel veliko barvne pestrosti in slikovitosti.

Bobo

Nova vlada za nove čase

To, da je v slovenski vladi največje število ministric do zdaj, je ena velikih posebnosti Golobove vlade, ki jo je tudi sam večkrat poudaril.

Napoved, da bo ta vlada izstopala, se je - vsaj sodeč po prvi skupni fotografiji - tako že uresničila.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec