2. 6. 2022, 13:06

Urška Klakočar Zupančič razkrila, KATERA svetovno znana ženska je vplivala nanjo

Bobo

Predsednica državnega zbora se je s svojo pokončnostjo glede šovinističnih opazk o njenih 'rdečih petkah' mnogim samo še bolj priljubila. Svojo držo je utemeljila tudi z zelo znanim izrekom, ki zadnja leta navdihuje ljudi po svetu. Ga poznate?

V slovenski politični prostor je vnesla svež veter. Odkar je širša javnost prvič slišala za njo, do njenega veličastnega vstopa v hram demokracije, je v središču pozornosti.

O tem, da je sodobna in samozavestna ženska, ni nobenega dvoma.

Okolici daje vedeti, da stoji za svojimi besedami, med drugim je večkrat poudarila, da se bo borila proti nespoštljivem in žaljivem govoru.

Energičen govor v državnem zboru

Prva ženska na čelu državnega zbora si je že prislužila 'imidž' energične govornice.

Njen nastop na izredni seji DZ pred potrjevanjem kandidatov za nove ministre in ministrice na Twitterju odzvanja tudi dan potem. Dobiva najrazličnejše oznake - od tega, da je bil "napadalen", do tega, da je bil "nesramen".

Klakočar Zupančič je prisotne med drugim nagovorila z besedami, naj prisluhnejo, "saj kot vidi, se vsepovsod klepeta." 

Bobo

Odločna retorika jo bo prav gotovo zaznamovala tudi v bodoče.

"Ko gredo oni nizko, gremo mi visoko"

Se spomnite tega znamenitega stavka? Leta 2016 ga je na konvenciji demokratske stranke izrekla nekdanja ameriška prva dama Michelle Obama. 

S stavkom je Obamova izrazila podporo takratni predsedniški kandidatki Hilary Clinton, ki je bila pogosto tarča napadov političnih nasprotnikov. Njen moto se je hitro prijel. Tudi sama Clintonova ga je ponovila nekaj mesecev pozneje med zadnjo predsedniško razpravo s protikandidatom Donaldom Trumpom.

"Zelo lahko je iti nizko. Deliti ljudi, jih voditi s strahom je enostavno," je kasneje svoj stavek v televizijski oddaji razložila Michelle. In dodala, da je tak način vodenja kratkoročen, medtem ko je zanjo pomembnejše ustvariti pozitiven vzor za naslednjo generacijo.

Tudi Urška se drži tega mota

V prispevek zadnje televizijske oddaje Preverjeno na POP TV na temo žensk v politiki je novinarka vključila tudi Urško Klakočar Zupančič. Beseda je tekla o napadih nanjo, odkar je postala predsednica DZ, predvsem v luči njenih rdečih salonarjev z visoko peto.

Urška je v angleščini ponovila stavek Michelle Obame. S tem je pokazala, da na prvo mesto postavlja vsebino svoje politične vloge in odgovornost, ki jo ta prinaša.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.