Uredništvo | 8. 6. 2023, 09:37

Nova prometna zapora v Ljubljani: ta cesta bo zaprta vse poletje, preverite, kje bo urejen obvoz

Bobo (slika je simbolična)

Lahko v Ljubljani med poletjem pričakujemo dodaten prometni kaos? Zaradi rekonstrukcije bo namreč zaprta še ena cesta.

infoPot poroča, da bo zaradi rekonstrukcije ceste od torka, 13. junija, pa do 31. avgusta v Sneberjah zaprta Šmartinska cesta.

Obvoz bo urejen po avtocesti med priključkoma Sneberje in Nove Jarše, kjer bo promet začasno dovoljen tudi za vozila brez vinjete, vozila Ljubljanskega potniškega prometa pa bodo imela dodatno obračališče na Sneberski cesti, kjer bo tudi začasno postajališče.

Prebivalci bodo do svojih domov lahko dostopali tudi v času zapore.

Po poročanju 24ur se zaradi prometne obremenjenosti Šmartinske ceste pričakujejo zastoji. Zaradi del, ki že več kot mesec dni potekajo na severni obvoznici v obe smeri, se sicer zastoji na območju že pojavljajo, predvsem v času jutranje in popoldanske prometne konice. 

Prometno-informacijski center je za omenjeni portal izpostavil, da trenutno stanje ne pomeni, da bo julija še huje.

"Spremenili se bodo prometni vzorci, stanje bo huje samo na primorski avtocesti oziroma od Karavank do meje s hrvaško Istro," izpostavljajo. Dodali so, da bodo jutranje in popoldanske prometne konice zunaj primorske avtoceste manjše. 

Kot prometno najbolj problematične mesece označujejo maj, junij in september, saj se takrat meša turistični promet z dnevnimi migranti. "Tako pričakujemo delno umiritev razmer pri jutranjih in popoldanskih prometnih konicah po začetku poletnih šolskih počitnic," so zaključili.