17. 7. 2022, 17:29 | Vir: STA

Nove nesreče v gorah: znova je poletel helikopter

Facebook/Uprava RS za zaščito in reševanje

V gorah se te dni mudijo številni planinci, rast števila obiskovalcev pa spremlja tudi rast gorskih nesreč. 

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so morali danes tako vnovič večkrat posredovati gorski reševalci, v dveh primerih pa je bil vključen tudi helikopter.

Kot je razvidno iz objave uprave, se je dopoldne pod planino Kompotela v občini Kamnik na pešpoti poškodovala pohodnica. Aktivirani so bili gorski reševalci Gorske reševalne službe Kamnik.

Poškodovanko je na kraju oskrbela dežurna ekipa reševalcev, v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana pa jo je prepeljal helikopter Letalske policijske enote.

Tudi druga nesreča se je zgodila dopoldne, ko si je na sedlu Mlinca v Karavankah v občini Kranjska Gora pohodnica pri padcu zlomila roko.

Gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana so poškodovanko na kraju oskrbeli, v Splošno bolnišnico Jesenice pa jo je prav tako prepeljal policijski helikopter.

Zgodaj popoldne pa so gorski reševalci Gorske reševalne službe Koroške pomagali pohodnici, ki je onemogla pod Raduho v občini Črna na Koroškem. Na klasični način so jo pospremili v dolino.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.