23. 6. 2022, 07:46 | Vir: STA

O čem sta govorila ukrajinski predsednik Zelenski in Robert Golob?

Profimedia/fotomontaža

Volodimir Zelenski se je Golobu med drugim zahvalil in mu čestital. Kaj je razlog za njegovo hvaležnost?

Slovenski premier Robert Golob se je v sredo prvič pogovarjal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Med drugim sta glede na objavi na Twitterju govorila o statusu kandidatke za članstvu v EU, ki naj bi ga Ukrajini podelili voditelji unije. Zelenski se je Golobu zahvalil za podporo pri tem vprašanju.

Slovenija podpira Ukrajino na poti v EU

Premier je v pogovoru z Zelenskim zagotovil, da četudi je v Sloveniji prišlo do spremembe vlade, se odnos Slovenije do Ukrajine ni spremenil, je na Twitterju v sredo zvečer objavila vlada. "Poudaril je, da so v DZ soglasno potrdili stališče, da se Ukrajini podeli status kandidatke za članstvo v EU," so še zapisali.

Zelenski se je Golobu zahvalil za "pripravljenost podpreti podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini," je objavil ukrajinski predsednik. Kot je še dodal, je slovenskemu premierju tudi čestital za nedavno imenovanje na čelo slovenske vlade.

Ukrajina naj bi uradni status kandidatke prejela kmalu

Voditelji držav članic Evropske unije bodo kmalu začeli dvodnevno zasedanje v Bruslju, na katerem bosta Ukrajina in Moldavija predvidoma prejeli status kandidatk za članstvo v EU.

Golob je že na srečanju s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen pred tednom dni podprl podelitev statusa kandidatke Ukrajini. Takrat je tudi poudaril pomen enotnosti Evropske unije v odzivu na rusko agresijo na Ukrajino.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord