22. 8. 2022, 16:59

Ob začetku zbiranja podpisov se je je v predsedniško bitko podal še predstavnik civilne družbe

Bobo

Čeprav so se številni že zagnali v zbiranje podpisov podpore za nastop na prihajajočih volitvah, pa se drugi šele dobro predstavljajo javnosti. 

V predsedniško volilno tekmo se kot kandidat civilno-družbenega gibanja Zdrava družba podaja Boris Vene. Kot je ob začetku zbiranja podpisov izpostavil na današnji javni predstavitvi v domači Vrbi, se je za kandidaturo odločil, ker je, kot je poudaril, prišel čas za blaginjo za vse ljudi.
 
 "Živimo v času največje manipulacije v znani zgodovini človeštva in smo na kritični, prelomni točki, ko se bo odločalo, v katero smer gremo. Enostavno ne morem mižati ali gledati proč," je povedal Vene, ki pred tem ni nikoli razmišljal o tem, da bi vstopil v politiko. Kot je poudaril, razume izreden pomen letošnjih predsedniških volitev.

Bobo

V gibanju Zdrava družba so se za sodelovanje na predsedniških volitvah odločili po nestrankarski kandidaturi na državnozborskih volitvah in naknadni analizi nastale družbene situacije v Sloveniji.

Kot so poudarili, ima Vene neprecenljive izkušnje na področju integralne obravnave človeka, ki zajema celostno zdravje, osebno rast in svobodno ustvarjalnost.

"Je avtor več knjižnih uspešnic, odličen predavatelj, osebni motivator in uspešen poslovnež, ki se odlikuje z njim lastnim sočutjem ter poudarjeno skrbjo za sočloveka in naravo," so izpostavili.

Predstavnik gibanja Zdrava družba Gregor Kos je poudaril, da je Vene politično oziroma strankarsko neomadeževan kandidat. Opisal ga je kot enega izmed gradnikov gibanja Zdrava družba in izpostavil njegovo vlogo pri protestu proti sprejemanju predloga zakona o nalezljivih boleznih po hitrem postopku, brez vključevanja zainteresirane javnosti in neodvisne stroke.

Vene bo v okviru kampanje, ki poteka pod geslom Pridite mi povedat, obiskal vse dele Slovenije. "Ne želim soliti pameti, ampak slišati ljudi, kaj imajo povedati, ter se odzvati na to," je poudaril Vene. 

Predsedniško kandidaturo na oktobrskih volitvah je napovedalo že več posameznikov

V tekmo za stolček v predsedniški palači se med drugim podajajo podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar, župan Kočevja Vladimir Prebilič, nekdanji evropski poslanec in zunanji minister Ivo Vajgl in psihoanalitičarka Nina Krajnik.

Podpise zbirajo tudi glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, zastopnik Antropozofskega društva Slovenije Leo Trojar, predsednik stranke Stara pravda Ludvik Poljanec ter filozof, novinar in delavec v avstrijski industriji Aleš Ernecl, predsednik stranke Nova socialdemokracija Andrej Magajna in ginekologinja Sabina Senčar.


Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel