10. 6. 2022, 18:26 | Vir: STA

Obetavno? Robert Golob bo v ponedeljek izpolnil predvolilno obljubo

Bobo

Predsednika vlade v prihodnjih dneh čaka mnogo opravkov. V začetku tedna naj bi naredil nekaj, kar je obljubil že pred časom. Za kaj gre? 

Predsednik vlade Robert Golob bo v ponedeljek v skupaj z ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh in kmetijsko ministrico Ireno Šinko obiskal Maribor.

Prvi delovni obisk

Obisk bo začel na Agenciji za energijo, v teku dneva pa bo med drugim obiskal tudi Dom Danice Vogrinec. To bo sicer prvi Golobov delovni obisk katerega od slovenskih mest.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Na Agenciji za energijo se bo Golob srečal z mariborskimi predstavniki s področja energetike, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Sledil bo obisk mariborske fakultete za elektrotehniko, informatiko in računalništvo, kjer se bo seznanil s projektom slovenskih nanosatelitov Trisat, ki predstavlja nov način spremljanja zemeljskega površja in naravnih katastrof, ter s projektom EDIH (European Digital Innovation Hubs), ki prek digitalnega inovacijskega stičišča na mariborski univerzi prispeva k digitalnemu prehodu Slovenije.

Izpolnitev predvolilne obljube

Popoldan bo sledil obisk tamkajšnje višje šole za gostinstvo in turizem ter Doma Danice Vogrinec. Premier bo obisk zaključil v Narodnem domu, kjer bo podal tudi izjavo za medije.

Po poročanju časnika Večer bo Golob s tem izpolnil svojo predvolilno obljubo, da bo kot prvo obiskal prav štajersko prestolnico.

Novi predsednik vlade je Maribor sicer želel obiskati tik pred volitvami, a mu je to preprečila bolezen. V nadaljevanju tedna se bo Golob na prvi delovni obisk v tujino odpravil v Bruselj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord