R.S. | 23. 1. 2023, 21:33

Zaradi obilnega sneženja morajo pouk izvajati na daljavo

Profimedia/fotomontaža

"Vreme nam ne prizanaša. Civilna zaščita je izdala priporočilo, da se šola zapre za pouk in se le ta izvaja na daljavo," je zapisal župan Anton Preskavec.

Na Koroškem, Zgornjem Savinjskem, širšem območju Pohorja in Kozjaka bo ponoči obilneje snežilo, zapade lahko do 25 centimetrov snega. Civilna zaščita občine Dravograd je posledično izdala priporočilo, da OŠ Ojstrica do srede ostane zaprta. Župan Anton Preskavec je na družbenih omrežjih zapisal, da bodo pouk izvajali na daljavo. 

"Vreme nam ne prizanaša. Zaradi obilnih snežnih padavin, ki bodo po napovedih trajale še vso noč in velik del jutrišnjega dneva, je Civilna zaščita Občine Dravograd izdala priporočilo, da se šola Ojstrica do vključno srede 25.1.2023 zapre za pouk in se le ta izvaja na daljavo," je zapisal na Facebooku. 

Dodal je, da v prihodnjih dneh obstaja možnost težav pri izvajanju šolskih prevozov. Zato je pozval, da naj iz varnostnih razlogov otroci, če ne gre drugače, ostanejo doma.

Podrta drevesa, zaprte ceste ...

Izredne vremenske razmere so danes povzročile veliko težav. Največ preglavic je povzročalo obilno sneženje. Na centru za obveščanje so zabeležili 116 dogodkov v povezavi z visoko snežno odejo, največ na območju Štajerske, Koroške in Dolenjske. Za sanacijo posledic je bilo na terenu aktiviranih 43 gasilskih enot.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Preko cestišč se je po do sedaj zbranih podatkih podrlo več kot 130 dreves, poškodovanih je bilo 9 objektov elektrodistribucijske infrastrukture in en objekt telekomunikacijskega omrežja, zabeležili so tudi tri izpade dobave električne energije odjemalcem občine Podvelka. Zaradi podrtega drevja in obilnega sneženja je bilo zaprtih tudi nekaj cest in ogroženo več stanovanjskih objektov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord