J. Z. | 23. 8. 2022, 10:58

Oče pogrešane Julije: "Napisala mi je poslovilno pismo in me objela"

Spletna stran/Peter Pogačar

Peter Pogačar iz Radomelj, ki že več mesecev išče 10-letno hčer Julijo Pogačar, je spregovoril o njunih zadnjih skupnih trenutkih. Prepričan je, da bi se z njeno mamo lahko skrivala v Španiji ali pa v eni od komun verske sekte po Evropi. 

10-letna Julija Pogačar je pred meseci neznano kam izginila z mamo Meliso Smrekar, ki se je pred tem imenovala Nataša Brumen. Julijin oče Peter Pogačar meni, da je njegova nekdanja partnerka njun odhod skrbno načrtovala, saj je s seboj vzela le osebne dokumente zase in za deklico ter gotovino.

Telefone, prenosni računalnik bančne kartice, po katerih bi ju lahko izsledili, je pustila doma. 

Peter je v pogovoru za UF Podcast izrazil prepričanje, da je Nataša vse skupaj načrtovala že vsaj leto prej. "Mislim, da se je stvar stopnjevala. Ona je tudi Julijo vozila na te delavnice, tako da je bila tudi ona čisto indoktrinirana s tem. /.../ Tukaj ni šlo le za neko vero, da verjameš v nekega svojega boga ali kar koli, tukaj je šlo za vse mogoče teorije zarot," je dejal po poročanju Slovenskih novic

Pravi, da mu je o teh teorijah zarote pripovedovala tudi Julija, kar ga je zelo prizadelo. Julija je namreč ob pogovorih o teh temah začela jokati, saj je vanje trdno verjela. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Find Julija (@find_julija)

"Postala je vsa rdeča v obraz, težko je bilo to gledati. Ti ne moreš otroku reči, da je njegova mama zmešana, oziroma mu narediti neke slabe slike starša. Sem ji pa poskusil stvari razlagati na podlagi znanstvenih dejstev. Julija ni neumna, je zelo brihten otrok, ona je stvari razumela," je še dejal Peter.

Je vedela, da se poslavlja?

V pogovoru za podkast je dejal, da mu je 10-letna hčerka le dva dneva pred pogovorom napisala poslovilno pismo: "Na eni strani je bil narisan velik srček v mavričnih barvah, notri pa ona, ki maha. Na drugo stran pa je napisala: Dragi oči! Ta listek ti pišem z namenom, da ti polepša kakšen žalosten dan. Rada te imam. Julija."

Takrat ga je hčerka po dolgem času tudi pristno objela, saj jo je po njegovih besedah nekaj mesecev prej mama prepričala, da je kužen, ker se je cepil, še poročajo Slovenske novice. 

Policijska uprava Ljubljana prosi vse, ki bi imeli kakršne koli podatke o pogrešani deklici in njeni materi, da jih sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na interventno številko 113 oz. anonimni telefon 080 1200. Dekličin oče Peter Pogačar pa je z namenom, da bi deklico našli, postavil spletno stran Find Julija in ponudil nagrado v višini 10.000 evrov. 

Na Instagramu je pred časom za informacije o pogrešani deklici zaprosil tudi kolesarski as Tadej Pogačar, ki je dekličin bratranec.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord