R.S. | 10. 10. 2022, 09:19

Oče zabodenega mladoletnika: "1. oktober bomo slavili kot njegov drugi rojstni dan”

Fotografija je simbolična.

Bobo

15-letnik je pred kratkim v Mariboru napadel 17-letnika in ga hudo poškodoval. Po napadu je pobegnil, nakar so ga na policijsko postajo pripeljali starši. Kakšno je danes stanje 17-letnika? 

Marko Mandir, oče napadenega mladoletnika, je za spletni portal Lokalec povedal več informacij o zdravstvenem stanju sina. Dejal je, da se zadeva počasi umirja, šok družbe popušča in vse skupaj postaja samo statistika mladoletniškega nasilja.

V UKC Maribor so se po napadu borili za njegovo življenje, stanje je bilo kritično. Po očetovih besedah je mladoletnik čudežno okreval in je že doma.

"Moj sin je prvič prestopil prag te nesrečne Pekarne, da bi poslušal koncert in zaradi tega je moja družina bila skoraj uničena. Hvalabogu, 1. oktober bomo slavili kot njegov drugi rojstni dan. Čudežno je okreval in je že doma. Za njegov 18. rojstni dan, ki bo čez 8 mesecev, načrtujem z njim oditi na krvodajalstvo, da bo vrnil, kaj je dobil." 

Oče napadalca se še do danes ni oglasil: "Hočem verjeti, da gre za zadrego, ne pa za ošabnost ali indiferenco. Vse nas skrbi dejstvo, da takšni otroci, ki na družbenih omrežjih pozirajo s črnimi, roparskimi maskami, hodijo po Mariboru. Bojim se, da se ta pobič še danes ne zaveda, kakšno bolečino nam je prizadejal v preteklih dneh." 

Profimedia

"Voditelje našega lepega mesta Maribor vabim, da naslovijo tisto zlo, ki tli med nami. Naše ulice, trgi in park se urejajo, obeta se obnova nabrežja in nova brv, vendar tu gre za podobo mesta. Kaj pa vsebina? Od merodajnih zahtevam, da uvedejo vse potrebne ukrepe, da bomo pozdravili tisto frakturo v naši skupnosti," je še povedal Marko. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol