P.M. | 2. 10. 2022, 19:30

Oče zabodenega mladoletnika razkril MOTIV za napad: njegove besede vas bodo pretresle

Simbolična fotografija.

Profimedia

Mariborčan je povedal, v kakšnem stanju je trenutno njegov sin, največ besed pa je namenil storilčevem očetu.

Na območju Kulturnega centra Pekarna v Mariboru je 15-letnik v petek napadel 17-letnika in ga posebno hudo poškodoval. Po napadu je pobegnil, nakar so ga na policijsko postajo pripeljali starši. Oglasil se je tudi oče žrtve in v čustvenem pismu storilcu oprostil v upanju, da bo postal boljši človek. "To je civilizirano in tako nas uči vera," je sporočil očetu storilca in se mu po navedbah Večera zahvalil, da je svojega sina pripravil do tega, da se je sam predal policiji. 

"Življenje je vredno več kot 400 evrov ..."

Reševalci so fanta odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, njegovo stanje je še vedno resno, a po besedah njegovega očeta okreva, kar pripisuje sinovi dobri kondiciji. Čeprav uradno o motivu za napad ni znanega še nič, iz pisma očeta hudo poškodovanega mladoletnika izhaja, da je krvavemu zločinu botroval spor zaradi telefona, navaja Večer.

15-letnik je svojo žrtev menda zabodel najmanj sedemkrat, mu poškodoval notranje organe in ga ranil tudi v obraz in hrbet.

V pismu je zato očetu storilca položil na srce: "Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse 'bling bling'. Življenje je vredno več kot 400 evrov." 

Bil v smrtni nevarnosti, zdaj je bolje

Informacije o stanju poškodovanega 17-letnika so bile v soboto zjutraj skrb vzbujajoče. Tiskovna predstavnica policije Anita Kovačič Čelofiga je sporočila, da je v smrtni nevarnosti, njegov oče je kasneje medijem sporočil, da se je sinu kljub hudim poškodbam, predvsem vranice, obrnilo na bolje. 

"Saturacija je zgledna, pljuča niso predrta," je zapisal v pismu, nabitem s čustvi, ki ga je naslovil na očeta osumljenega 15-letnika.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ