N. V. | 1. 3. 2023, 20:14

Od Pahorja kupili katrco, zdaj pa jo prodajajo dalje

Borut Živulovič/Bobo/Facebook/Katra Fratar/fotomontaža

Legendarna katrca nadaljuje svojo pot. Ni še prepozno, da postanete njen lastnik.

Nekdanji predsednik Borut Pahor je prodajal svojo legendarno 'katrco'. 'Katra za dober namen' je podrla svetovni rekord, saj je postala najdražje prodan Renault 4 v zgodovini, namreč novi lastniki so zanjo odšteli 60 tisoč evrov.  Kupnino je Pahor podaril otrokom, ki se borijo z rakom.

Legendarna katrca nadljuje dobrodelno pot

Legendarna katrca je torej pred kratkim dobila novega lastnika, družino Fratar iz Dravograda na Koroškem. Družina pa se je odločila, da katrce ne bo obdržala, ampak bo raje nadaljevala z dobrim delom.

Borut Živulovič /BOBO

Znova jo prodajajo: zbirali bodo sredstva do določene višine, pri čemer bodo polovico namenili slovenjgraški bolnišnici, polovico pa Junakom 3. nadstropja.

"Vsak ima možnost, da postane njen nov lastnik," so bratje na Facebook profilu Katra Fratar pojasnili, da bo katrco dobil nekdo, ki bo namenil kateri koli znesek na posebej odprt račun za otroke z rakom.

Ob zaključku akcije bo nekdanji predsednik Borut Pahor izžrebal novega lastnika.

"Prostovoljni prispevki in njegovi vlagatelji skrbno ter sprotno beležijo. Vsakemu izmed vas se iz srca zahvaljujemo, saj samo skupaj zmoremo, za naše borce," so dodali.

Aleksander Fratar, je že ob prevzemu katrca iz Pahorjevih rok napovedal, da bo katra marca ponovno na javni dražbi, smo poročali. "Kot družina smo se čisto zasebno odločili za to gesto. Smo trije bratje, imamo pet zdravih vnukov in nikoli nismo potrebovali na noben onkološki oddelek. Za donacijo smo se odločili, ker cenimo, kar imamo, in upamo, da tretjega nadstropja nikoli ne bomo rabili obiskati," je dejal takrat.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol