Uredništvo | 7. 12. 2023, 19:00

Saj se delajo norca: hišo oddajajo za 300 evrov, a zraven zahtevajo tudi ...

Profimedia

Ta na prvi pogled sanjski oglas za hišo pripelje s seboj kopico zahtev ...

V Sloveniji trenutno vlada huda stanovanjska kriza, stanovanj je premalo, zaradi česar njihova cena pogosto švigne v nebo. A poleg pregrešno dragih stanovanj, smo pogosto tudi priča nenavadnim zahtevam, ki jih postavljajo najemodajalci na več nepremičninskih portalih. Vsekakor javnost ni več pretresena, kadar naletijo na oglase, kjer morajo najemniki poleg plačevanja najemnine opravljati tudi različna dela, kot so skrb za nebogljene osebe ali pa celo deljenje stanovanja z lastnikom.

A zdaj smo naleteli na oglas, ki zagotovo prekaša vse ostale. Na Instagram profilu Domozlom, ki pogosto objavlja najbizarnejše oglase za nepremičnine, je objavljen zapis najemnice, ki bolj spominja na novodobno suženjstvo, kot pa na oglas za najem stanovanja.

Pri nepremičnini, ki se oddaja, gre za opremljeno hišo z garažo, ki se nahaja v Šmarju-Sapu. Hiša je velika 180 kvadratnih metrov in je bila zgrajena leta 1970. "Oddam opremljeno hišo z garažo urejeni, čisti osebi, ki bo za hišo, okolico z velikim vrtom skrbela kot za svojo in vse urejala," se glasi oglas. Že takoj lahko opazimo, da ne gre le za enostaven najem, kar v nas hitro vzbudi sumničavost. A sam oglas nas nikakor ne more pripraviti na to, kar je izkusila potencialna najemnica, ko je šla na ogled hiše.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

"Iščejo izključno žensko. Delo na vrtu pa obsega: sajenje rož v okolici hiše in hiše lastnika, ki je takoj zraven, se pravi tudi na oknih obeh hiš, ker tako hočejo imet. Potem je treba vsak dan nakrmit in napojit par konjev, koz, kur in rac. Imajo tudi bazen, ki ga je treba čistiti," se začne zapis dekleta, a nato stvari postanejo še hujše. Kadar je lastnik hiše doma, je namreč potrebno skrbeti tudi za njegove potrebe.

"Kadar je lastnik v Sloveniji, je treba njemu oprati in zlikati, pa normalno tudi pospravit po bajti. Obiski niso dovoljeni, ker ne marajo ljudi okoli. V hiši, ki je za najem, pa živi še ena ženska. Se pravi si deliš kopalnico in kuhinjo. Pa še vprašali so, če hodim kaj na dopust, ker potem bojo morali oni sami vse to delat ta čas. Ne moreš verjet!" še zaključi.

Mnogi komentarji, ki so se zvrstili pod objavo, so si bili enotni, da pri tem ne gre za najem, ampak za novodobno suženjstvo. Drugi so delili svoje ogorčenje nad dejstvom, da mora najemnica poleg vsega še plačevati najemnino, čeprav bi neprestano opravljala raznovrstna dela za lastnika. Vsekakor pa je ta primer oddaje hiše le še ena dodatna potrditev, da je naš stanovanjski model res na kolenih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol