L. PA. | 6. 11. 2023, 07:00

Prelepo, da bi bilo res: 800 evrov za trisobno ljubljansko stanovanje z atrijem, a ... (ob tem pogoju boste osupnili)

Profimedia

Stanovanje se resda nahaja v "nadstandardni soseski" ob Koseškem bajerju, je prostorno in lepo urejeno, a za na prvi pogled zelo ugodno ceno ga lahko najamete pod enim pogojem ...

Stanovanje, ki se oddaja samo Slovencem, soba, ki se odda pod pogojem, da najemnik skrbi za dve osebi s posebnimi potrebami, sobica brez kuhinje in postelje, kleti in poslovni prostori, spremenjeni v stanovanja ... Na nepremičninskih portalih smo videli že marsikaj, a nepremičninski oglas, ki je ta teden razburil uporabnike družbenih omrežij, vsebuje na prvi pogled mamljivo ponudbo.

V Ljubljani namreč oddajajo prostorno, lepo urejeno trisobno stanovanje v nadstandardni soseski ob Koseškem bajerju, ki mu pripada tudi lasten atrij. Urejena, mirna najemnica (ženski spol je, vse kaže, eden od pogojev za najem stanovanja) bi lahko to okoli 80 kvadratnih metrov veliko domovanje najela za samo 800 evrov mesečno.

Toda – v stanovanju ne bo sama, saj ga želi "največ tri delovne dni na teden" uporabljati tudi lastnica. Ravno zato mora biti oseba resna, zrela, odgovorna, urejena in mirne narave, da bi "lastnici zagotovila mir v dneh, ko v stanovanju prespi tudi sama".

"To stanovanje je ali vredno 1600 evrov na mesec ali pa želi lastnica vse stroške naprtiti mirni, resni najemnici," so ob poobjavi oglasa zapisali pri Domozlomu, priljubljenemu Instagram profilu, ki zbira najbizarnejše nepremičninske oglase.

Nepremičnine.net/posnetek zaslona

"Stanovanje je pretežno prazno"

Pri nepremičninski agenciji sicer zagotavljajo, da je stanovanje pretežno prazno in da lastnica v njem prespi največ tri delovne dni na teden, nikoli pa ob koncu tedna in čez vikend.

Najemnica bi lahko uporabljala večjo spalnico, v kateri je velika garderobna omara, prav tako bi imela na voljo veliko vgradno omaro v hodniku, ves prostor v omarah v dnevni sobi in večino prostora v kuhinjskih omarah, saj lastnica v stanovanju "nima veliko osebnih stvari".

Stanovanje se oglašuje kot "res lepo, zračno, svetlo, na še lepši lokaciji (hiter dostop do obvoznice in centra, bližina avtobusa), z atrijem in s podzemno garažo s kletnim prostorom. Njegov najlepši in najbolj odprt prostor naj bi bila dnevna soba z jedilnico in kuhinjo, ki je z velikim panoramskim oknom oziroma vrati povezano s teraso in z zelenim atrijem.

To kljub temu ni prepričalo sledilcev Domozloma, ki so med drugim komentirali, da ima tovrsten dogovor "vse minuse (in nobenih plusov) življenja pri starših" in da oglas pravzaprav sporoča "odplačuj moj kredit". Bolj cinični so izpostavili še, da je "drogirati se postalo cenejše od imeti za preživetje" in da bo celo orožje kmalu cenejše od najemnin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol