L. PA. | 12. 10. 2023, 20:00

"Ne zamudite priložnosti": sobica brez kuhinje, v kateri se komaj obrnete, pa cena? 500 evrov na mesec

Nepremičnine.net

Na osrednjem slovenskem nepremičninskem portalu se je zopet pojavila "edinstvena priložnost" za lasten košček pod soncem v prestolnici, ki pa je vse prej kot to – za 500 evrov na mesec si ne boste mogli niti pripraviti spodobnega obroka.

Kar se tiče ljubljanskega nepremičninskega trga, smo že večkrat ugotovili, da nas nič več ne more presenetiti. Tisti brez lastne nepremičnine so iz tedna v teden soočeni z novimi bizarnimi zahtevami najemodajalcev in oderuškimi cenami, tisti, ki imajo na voljo lastnino, ki se jo da vsaj približno spremeniti v bivalno površino (četudi vsi pogoji za dostojno bivanje niso vedno izpolnjeni), pa se trudijo, da bi iz nje iztržili kar največ.

Tako je očitno razmišljal tudi lastnik pičlih 9 kvadratnih metrov velikega "studia" oziroma sobe v Črni vasi, ki se je te dni znašla na osrednjem slovenskem nepremičninskem portalu.

Nepremičnine.net

V sobi z ločenim vhodom so samo omara, miza in mali hladilnik (postelje na fotografijah ni videti) ter majhna kopalnica, ki je od osrednjega prostora ločena z le premičnimi vrati, specifično je navedeno, da kuhinje ni. Studio-sobica je ogrevana z IR panelom, ki ima svoj termostat, ki ga stanovalec regulira sam, ko pa se temperature spustijo pod -5 stopinj Celzija, pa še s centralno kurjavo na drva. Za to "razkošje", ki ga lastnik sicer oddaja le za pol leta, do aprila 2024, je treba plačevati kar 500 evrov mesečno.

Nepremičnine.net

Očitno navito ceno odtehta "izjemna lokacija". Kot piše v oglasu, je prav lokacija "najboljša lastnost tega stanovanja".

"Nahaja se stran od glavne ceste, kar pomeni, da boste lahko uživali v miru. Okolica ponuja sprehajalno pot po makadamu, ki vodi v Brest, oddaljen le 8 km. To je pravi raj za ljubitelje narave in aktivnega življenjskega sloga in nekadilce. Če pa potrebujete mestni utrip, vas bo razveselilo dejstvo, da je center Ljubljane oddaljen le 5,5 km. S svojim avtomobilom boste dosegli središče mesta v le 10 minutah, s kolesom pa v zgolj 17 minutah.

"

Nepremičnine.net

Popolna izbira za tiste, ki imajo radi naravo ...

Če vas do zdaj naštete kvalitete niso prepričale, vam lastnik polaga na srce, da "ne zamudite priložnosti, da si zagotovite idilično garsonjerico, ki združuje mirno naravno okolje s hitrim dostopom do urbanih ugodnosti". Ob ogledu se boste lahko sami prepričali, da je stanovanje "zares popolna izbira za tiste, ki imajo radi naravo". Poleg najemnine, ki, kot že omenjeno, skupaj s stroški znaša 500 evrov, boste lažji še za 500 evrov varščine, ki vam bo vrnjena, če boste stanovanje ohranili v prvotnem stanju.

Nepremičnine.net