R. K. | 21. 11. 2022, 16:55

Odlični parašportniki Sloveniji na posebnem svetovnem prvenstvu priplavali rekorde

Facebook/Specialci

Da Slovenci tudi med osebami z Downovim sindromom premoremo športnike na najvišjem nivoju, so na prestižnem tekmovanju dokazali trije domači plavalci.

Slovenski paraplavalci so se udeležili 10. svetovnega prvenstva za osebe z Downovim sindromom v Albufeiri na Portugalskem, kjer so si priplavali osebne rekorde, hkrati pa so ti rekordi postali tudi državni rekordi za osebe z Downovim sindromom v slovenskem merilu.

Na prvenstvu je nastopilo več kot 160 plavalcev in plavalk, ki so prihajali iz 23 držav. Slovenijo so zastopali Urban Goltnik, Alen Šošter in Luka Temnikar. Vsi trije so člani skupine Delfinčki, ki je deluje znotraj Plavalnega kluba Velenje. Spremljali sta jih trenerka Katarina Praznik in prostovoljka Zdenka Božič, poroča spletni portal Savinjske novice.

Plavalni klub Velenje

Pripravili so bučen sprejem

Urban Goltnik je Sloveniji že prvi dan tekmovanja v disciplini na 200 metrov prsno priplaval 10. mesto, tretji dan pa je bil na 50 metrov prsno 24. in postavil svoj osebni rekord.

V Nazarjah, od koder Goltnik prihaja, so na svoje ga sokrajana izredno pronosni. Ob vrnitvi so ga po poročanju Savinjskih novic pričakali z bučnim sprejemom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol