22. 7. 2022, 15:41 | Vir: STA

Ponovna evakuacija - prebivalci morajo zapustiti svoj dom, zbirna točka je športni center

STA

Ogenj še vedno nadaljuje svoj uničujoči pohod. Požarišča se pojavljajo na različnih koncih, nekateri domačini pa morajo zaradi prevelike grožnje oditi na varno. 

Zaradi širjenja požara na Krasu so pristojni popoldne odredili evakuacijo prebivalcev iz Opatjega Sela, Nove vasi in Hudega Loga.

Na terenu je trenutno 960 gasilcev, ob tem pa še 300 pripadnikov drugih služb za zaščito in reševanje ter 130 sekačev, ki skrbijo za požarne poseke. Poteka tudi gašenje iz zraka.

Zbirna točka za vse je Športni center Šempeter. Evakuacija velja tudi za novinarske ekipe na terenu. Kot so ob tem opozorili v regijskem štabu civilne zaščite, so razmere izjemo zahtevne.

Profimedia/fotomontaža

Veter se je obrnil iz burje v jugo, ki trenutno precej močno piha. Ogenj se bliskovito širi in potrebni so skrajni napori, da enote na terenu obvladujejo samo požarišče.

Gasilci delajo vse, da ne bi požar prešel ceste na Trstelj, branijo pa tudi objekt v bližini Opatjega sela. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je za Metropolitan povedal, da so gasilci izmučeni: "Naši gasilci so utrujeni. Ampak so zadovoljni, da lahko pomagajo. Na tisoče gasilcev tukaj čuti obvezo, da pogasijo ta požar enkrat za vselej."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.