J. Z. | 31. 8. 2022, 09:53

Odziv plesne zveze na hude obtožbe o nadlegovanju mlade plesalke: kako bodo ukrepali?

Profimedia/fotomontaža
Odziv plesne zveze na hude obtožbe o nadlegovanju mlade plesalke: kako bodo ukrepali? (foto: Profimedia/fotomontaža)

Očitno bo sum spolnega nadlegovanja v eni od mariborskih plesnih šol, ki odmeva na družbenih omrežjih, pod drobnogled vzela tudi policija. Pristojni pa se sprašujejo, zakaj se je osumljeni moški staršem predstavljal kot selektor plesne zveze, če to ni bil. 

Po družbenem omrežju Facebook se širi izpoved mame ene od mladih mariborskih plesalk, ki pravi, da je selektor v plesni šoli nadlegoval eno od plesalk, njenega fanta pa naj bi pretepel

Ker naj bi šlo za selektorja Plesne zveze Slovenije, smo se nanje obrnili z vprašanjem, ali so seznanjeni z obtožbami. Pojasnili so nam, da oseba, o kateri piše mama na Facebooku, ni plesni selektor, saj sekcija, v kateri deluje, ne pozna funkcije selektorja. 

Način določanja tekmovalcev za mednarodna tekmovanja je reguliran s pravilnikom in ne vključuje selektorja. "Kako se sam predstavlja, pa nam ni znano," je dodal predsednik plesne zveze Jadran Živkovič

Sodniki imajo svojo lastno organizacijo, in sicer Združenje plesnih sodnikov Slovenije. Ta organizacija ima lastna pravila, po katerih bo tudi ustrezno ukrepala.

Kaj bo ugotovila policija?

Z zadevo so bili seznanjeni pred štirimi dnevi, zato v Plesni zvezi Slovenije že napovedujejo ustrezne postopke. 

Jure Makovec/Plesna zveza Slovenije

"Iz sporočila, ki smo ga prejeli, je razvidno, da je bila ovadba na Policijsko upravo Maribor že oddana. Naj poudarimo, da obsojamo vsakršno nasilje, še posebej do najšibkejših," je dodal Živkovič. 

Na družbenem omrežju Facebook je namreč pred dnevi zaokrožil zapis ene od mam, ki opozarja na neprimerno obnašanje do mladih plesalk, ki naj bi bile žrtve nadlegovanja. 

Mlada plesalka naj bi zavrnila selektorja, zato naj bi se ta odločil, da bo "sesul" njo in njenega fanta. Dekletu naj bi povedal, da se mu gabi in da je mislil, da je bolj inteligentna. Ter da bo poskrbel, da nikoli več ne bo plesala v nobeni plesni šoli. Fanta pa naj bi pretepel in mu grozil z nožem. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.