J. Z. | 29. 8. 2022, 19:56

Policija naj bi storila pomemben korak v preiskavi afere Dušan Smodej: kaj pravijo pristojni?

Bobo/Uredništvo/fotomontaža

Preiskava hudih obtožb o spolnem nasilju proti novomeškemu kulturniku naj bi se premaknila z mrtve točke. Pristojni pa vse morebitne žrtve pozivajo, da naj jim zaupajo. 

Policija, ki poudarja, da intenzivno dela na preiskavi hudih obtožb proti novomeškemu kulturniku Dušanu Josipu Smodeju, ki ga anonimna pričevanja na Instagramu bremenijo spolnih zlorab in nasilja v Fotopubu, naj bi storila naslednji korak. 

Uvedli naj bi predkazenski postopek, poroča Televizija Slovenija

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je za televizijo zagovotil, da od prvega trenutka intenzivno in z izredno velikim številom kriminalistov in policistov preiskujejo obtožbe. Pogovajrajo se z vsemi, ki bi kaj vedeli o zabavah, na katerih naj bi bila prisotna tudi droga za posilstvo

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar pa je dodala, da izpovedi žrtev oškodovank potrebujejo, "da lahko dokažejo elemente kaznivih dejanj, ko bo tožilstvo vodilo kazenski postopek".  Žrtve lahko po njenih besedah zaupajo policiji, da bodo skrbno vodila postopek. 

Neznanci so sicer ponoči spremenili napis nad vhodom v stavbo na Tivolski cesti 44, kjer naj bi prihajalo do zlorab. Premešali so črke na tabli in s tem jasno pokazali, kaj menijo o dogajanju. Namesto napisa Fotopub zdaj pred prostori nekdanje bencinske črpalke visi napis Obup.

Očitki o spolnih zlorabah Smodeja, ki vse zanika, so v javnost prišli na profilu na družbenem omrežju Instagram.

Uredništvo

Čeprav doslej še ni uradnih prijav, pa policija, kot zagotavljajo, izvaja vse potrebne ukrepe in zbira obvestila o morebitnih sumih kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost in drugih kaznivih dejanj.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.