N. V. | 16. 8. 2023, 18:25

Ali vaši otroci želijo priskočiti na pomoč sovrstnikom po poplavah? Poglejte, kako lahko izkažejo solidarnost

Srdjan Zivulovic/Bobo

Želijo podariti igračo ali posteljnino otrokom, ki so v poplavah izgubili vse? Društvo Humanitarček pripravlja projekt 'Otrok Otroku'.

V društvu Humanitarček bodo v naslednjem tednu poskusili zagnati projekt Otrok Otroku, v katerem bodo povezali posamezne otroke iz prizadetih območij s tistimi, ki želijo pomagati. Trdijo, da so v preteklih dneh slišali številne zgodbe otrok, ki jim je uničujoča poplava odnesla sobico – po drugi strani pa so z njimi v stik stopili otroci, ki so le spremljali, kako so poplave odplavljale hiše, mostove, ceste in so se spraševali, kako lahko pomagajo.

V društvu že zbirajo prijave prizadetih otrok kot tudi tistih, ki bi radi pomagali. Povezovanje bodo izvedli v prvem tednu septembra. 

V društvu bodo otroke povezali brez posrednikov: "S tem bomo (upamo) omogočili nova prijateljstva."

Profimedia

Ciljno in ciljano povezovanje

Njihov namen je vzpostaviti ciljno in ciljano "kroženje" stvari. V preteklih dneh smo poročali, da je na poplavljenem terenu vladala prava zmeda: zaradi neverjetnega odziva ljudi in povsod prisotne želje, da bi pomagali, je bilo hrane, pijače, pohištva, igrač in oblačil preveč.

Zaradi prezgodnjega in preveč obširnega odnašanja dobrin na teren mnogi ljudje, ki so bili prizadeti v poplavah, niso imeli prostora, da bi stvari ustrezno shranili in jih zaščitili pred vlago.

Namen Humanitarčkovega projekta torej ni, da prizadete družine zasujemo s celimi škatlami, pravijo. Namen je pomoč pri specifičnih potrebah prizadetih družin. Namesto da bi preplavili prizadete družine s škatlami različnih stvari, se bodo osredotočili na identifikacijo tistih potreb, ki so ključne za njihovo okrevanje in normalno življenje.