1. 7. 2022, 12:04

VIDEO: Ovadba za voznika avtobusa, ki je zapornico pred tračnicami odlomil, da bi jo umaknil s poti

Bobo

Kljub svetlobnim opozorilom za prihod vlaka je voznik trčil v prvo spuščeno zapornico in jo odlomil, drugo pa je odstranil s fizično silo.

Sevniški policisti bodo zaradi nevarnega ravnanja ovadili voznika avtobusa, ki je 27. maja poškodoval spuščeni polzapornici na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo in nadaljeval vožnjo. 

Kaj natančno se je zgodilo? 

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je voznik avtobusa slovenskih registrskih oznak, ki je peljal po regionalni cesti v smeri Sevnice, ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo in kljub opozorilom speljal, trčil v spuščeno polzapornico in jo odlomil.

Po prečkanju tirov je pri drugi polzapornici izstopil iz avtobusa, zapornico s fizično silo odstranil in nadaljeval vožnjo.

Posnetek je na Facebooku delila Infopot, ob čemer so zapisali: Slovenske ceste so samo letos vzele 53 življenj, kar je veliko preveč, hkrati pa opomnik, da prometna varnost ni samoumevna. Preseneča nas dejanje voznika avtobusa, ki je kljub spuščenim zapornicam in svetlobnim znakom želel prečkati železniški prehod pri Sevnici, kar je smrtno nevarno. Kaj sploh dodati?

Policisti bodo voznika avtobusa ovadili na pristojnem tožilstvu zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom.

Profimedia

Glede na kazenski zakonik se z zaporom do treh let med drugim kaznuje osebo, ki uniči ali poškoduje prometne naprave, prometna sredstva, prometne znake in naprave za signalizacijo ali ravna na drug podoben način in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti, so opomnili na policiji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord