R. K. | 22. 4. 2022, 12:32

Tviteraši o Jelinčičevem odhodu s soočenja: "Padel za Slovenijo." "Edini, ki je studio zapustil spektakularno."

Posnetek zaslona/RTV SLO

Čeprav so tematike, obravnavane v predvolilnih soočenjih praviloma resna stvar, so se številni med gledanjem zadnje predvolilne oddaje na TV Slovenija dodobra zabavali. So sodelujoči v oddaji nasmejali tudi vas?

Največ pozornosti je pritegnil Zmago Jelinčič, ki je bil v tem kontekstu nekakšna "zvezda večera". Poleg iztegnjenega sredinca, ki ga je 74-letnik namenil Ivanu Galetu, je vrhunec za številne uporabnike predstavljalo dogajanje, ki je spremljalo njegov protestni odhod iz studija pred koncem oddaje.

Ko je tako odvihral, je predsednik Slovenske nacionalne stranke namreč spregledal stopnico in dobesedno padel iz kadra. Ob tem se je zaslišal močan ropot, Robert Golob pa se je glasno vprašal, ali je nesrečnik še živ. 

Jelinčič ga je očitno slišal, njegov odgovor "Na žalost sem!", ki se je zaslišal iz ozadja pa je marsikoga pošteno nasmejal.

Kakšni so bili odzivi?

Eden od uporabnikov na Twitterju se je v štajerkem narečju pošalil, da se mu vsi v oddaji zdeli dobri, ampak zanj je "Jelinčič Zmago."

Več različnih uporabnikov Twitterja je čivknilo, da je Jelinčič "padel za Slovenijo". Ta izjava je dobila tudi svoj spletni meme v obliki improvizirane osmrtnice, ki vsebuje Jelinčičevo fotografijo, letnico rojstva in letnico "padca."

Nek drug uporabnik meni, da Jelinčič nima česa za povedati, "zato je ta teatralni odhod najboljši del njegovega nastopa."

Zaradi nenavadnega dogajanja je tokratno soočenje parlamentarnih strank na TV Slovenija pritegnilo pozornost tudi v tujini, o tem so poročali na Hrvaškem, eden od uporabnikov pa se je odločil dogajanje povzeti še v angleškem jeziku.

Spet tretji uporabnik je Jelinčičev odhod primerjal s simpatičnim GIF-om.

Po mnenju četrtega pa je Jelinčič "edini, ki je studio zapustil spektakularno. Ostali so samo odkorakali."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol